mamaplus

Diana Voevuțki, mama care învinge tot: ”Nu vă fie frică de încercările pe care le primiți din partea sorții”

0
//
21.10.2020

Diana se consideră o femeie puternică, iar această forță lăuntrică a obținut-o în timp, după ce viața a pus-o la grele încercări. S-a întâmplat acum 14 ani, când a aflat că soțul ei a decedat în urma unui accident rutier și a rămas singură, cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe. Creatoarea de modă și-a deschis sufletul și a decis să-și povestească experiența care i-a schimbat viața în totalitate.

”În acel moment am deschis geamul și am vrut să cad în neant și să nu mă mai ridic de acolo. Cred că asta este cel mai greu: să știi că rămâi singură. Aveam 23 de ani atunci. Mi-a fost mama alături, pentru că la scurt timp și tatăl a plecat. Am rămas două singurătăți și un copil, dar ne îndemnam una pe alta. Era o putere lăuntrică în noi și nu mi-am permis să plâng niciodată în fața copilului. El m-a văzut întotdeauna puternică. El nici măcar nu suportă să mă vadă plângând sau tristă, pentru că el știe că eu pot orice. Aș vrea odată să ajung să strig femeilor din toată lumea că poți să faci orice, totul de fapt e în mâinile noastre…”, a mărtusit Diana într-o emisiune televizată.

A urmat o perioadă deloc ușoară, însă Diana spune că fiul său Bogdan a avut o copilărie foarte linistită, știind că are un tată acolo, sus, care e mândru de el. Care crede în ceea ce face și îl susține în clipele dificile.

”Pe parcursul anilor mă tot întrebam de ce anume eu trebuia să scot acest bilet nenorocos, dar nu am apucat încă să găsesc un răspuns potrivit. (...) Băiatul meu știa că dacă îi e greu - îngerul lui îi va purta de grijă. El a mers mereu la cimitir, a depus flori și a păstrat un minut de reculegere. El a știut întotdeauna că e unul dintre acei copii care a avut un tată iubitor, chiar dacă nu a apucat să îl cunoască sau să se plimbe cu el de mână”, povestește Diana Voevuțki.

mamaplus

De-a lungul anilor, Diana a avut mai multe frici, printre care și aceea că fiul ei va fi criticat, stigmatizat, iar prietenii îi vor plânge de milă… Viața însă a avut alte planuri...

„Niciodată nu am auzit cuvinte urâte la adresa lui pentru că are statut diferit. Niciodată noi, cei ai casei, nu l-am tratat în mod deosebit. De ce să o facem? Nici măcar pensia alimentară nu am primit-o. Pentru ce? Doar el e împăcat cu viața lui. Ceea ce mereu i-a lipsit copilului meu a fost un om apropiat, care să îl ducă la meciurile de fotbal. Să bată mingea sau să facă sport. Să îl apuce bărbătește de mână și să își încerce forțele. Toate aceste lucruri banale o mamă, cât de iubitoare n-ar fi ea, nu i le poate oferi”, mai spune creatoarea de modă.

Ea a venit și cu un mesaj de încurajare pentru cei care trec prin astfel de momente dureroase.

„Nu vă fie frică de încercările pe care le primiți din partea sorții. Noi, oamenii, învățăm să conviețuim cu ele. Ne adaptăm. Nu vă fie teamă să înfruntați adevărul. Oricare ar fi acesta. Până la urmă, ceea ce suntem azi, e rezultatul acelor experiențe. Și, dacă de fiecare dată le-am trecut demn și cu capul sus, altceva decât înțelepciune și bunătate nu avem cum să acumulăm”, a conchis Diana.

În prezent, Diana Voevuțki se bucură de o afacere de succes în domeniul designului vestimentar și își crește cei doi copii ai săi - fiul Bogdan în vârstă de 14 ani și fiica Ariadna în vârstă de 7 ani, născută din căsnicia cu Mihai Șova, cu care s-a căsătorit în anul 2016 și a divorțat anul trecut.

mamaplus