Creșterea copilului este o provocare atât pentru o mamă, cât și pentru un tată. Părinții care se implică activ în educaţia micuților lor au un impact semnificativ asupra succesului copilului şi a vieţii sale, în general. La fel ca și mamele, tăticii au și ei un rol deosebit în viața celor mici, implicându-se tot mai mult în creșterea lor.

mamaplus.md

Anna, mămică a doi copii, a descris într-un mod special dragostea soțului său pentru micuți. Femeia povestește în detalii, pe blogul său, despre cum a ajutat-o bărbatul în perioada sarcinii, dar și cât de grijuliu este acesta în prezent.

„Atunci când m-am căsătorit și am rămas însărcinată, mi-am promis că nu voi face că părinții mei, că voi avea întotdeauna timp pentru copii și le voi asculta necesitățile. De asemenea, mi-am zis că nu îmi voi educa și crește copiii de una singură, ci îl voi implica și pe soțul meu. Nu a fost nevoie să discutăm pe tema asta, căci el s-a implicat în absolut tot încă din perioada sarcinii. Împreună am ales haine și lucruri pentru bebeluș, le cânta copiilor și le citea pe când erau încă în burtică, i-a legănat și a ieșit cu ei la plimbare chiar din primele zile. A fost și este un tătic implicat, ceea ce face să aibă o relație specială cu ambii copii. Îi spală atunci când e nevoie, le face de mâncare și îi hraneste, le citește, se joacă cu ei și le impune limite exact atunci când trebuie. Iar asta nu poate decât să mă bucure, căci știu că îmi poate lua locul în orice moment, mai ales atunci când va fi nevoie sa plec pentru mai mult timp de acasă. Să fii tată înseamnă să fii prezent, disponibil, receptiv la nevoile copilului și deschis să înveți și să crești odată cu cel mic. Un tată știe cum să stabilească reguli, să fixeze un cadru, să fie un model bun pentru copil. Exact așa e tatăl copiilor mei. Cel mai bun tată din lume!”, mărturisește Anna.

Pe final de articol, Anna vă provoacă și pe voi, celelalte mămici, să mergeți chiar în acest moment la soții voștri și să le mulțumiți pentru că sunt prezenți în viața voastră și a copiilor.

„Și tații merită atenție!”, afirmă mama celor doi copii.

Sursa