mamaplus

Dana Rogoz, despre a doua naștere: „Îmi făcusem testul COVID-19 cu o zi înainte. Am plâns și m-am rugat întruna”

0
//
04.06.2020

La data de 20 mai curent, actrița Dana Rogoz a adus pe lume cel de-al doilea copil. Tot în aceeași zi, proaspăta mămică a dat vestea cea mare pe rețelele sociale.

La două săptămâni de la naștere, Dana a publicat pe blogul ei un articol în care a vorbit pe larg despre cum a venit pe lume fetița sa, Lia Elena, dar și cât de emoționată a fost să-și vadă băiețelul și soțul în dreptul geamului salonului lor.

„Azi se împlinesc 2 săptămâni de când am născut. De dimineață am fost cu Lia la control, am intrat în spital și mi-am adus aminte pe loc de cum am intrat pe 20 mai, la ora 5:30 dimineața, cu geanta de maternitate într-o mână, cu punga cu celule stem în cealaltă mână, cu masca pe față, plângând.

Nu cred că dormisem mai mult de o oră. Și nu cred că mai trăisem vreodată până atunci așa emoții. Îmi făcusem testul covid cu o zi înainte, ieșise negativ, totul mergea conform planului. Dar emoțiile… oh Doamne… copleșitoare! Pe de o parte eram fericită și nerăbdătoare să îmi întâlnesc fetița, pe de altă parte mă rugam întruna ca ea să fie sănătoasă și să nu apară nicio problemă în timpul nașterii. Și mai era și gândul că în acest moment important al familiei noastre voi fi singură…”, mărturisește Dana.

mamaplus

Actrița a mai povestit că și-a îmbrățișat băiețelul și soțul și, deși era pregătită pentru naștere, îi tremura vocea și cu greu își stăpânea lacrimile. La scurt timp, Dana a fost condusă în sală pentru intervenție, iar unica sa dorință era ca fetița să fie sănătoasă.

„Pe drumul până la sală aveam contracții neregulate, dar care îmi tăiau genunchii.

Cred că pe la 8 m-au condus în sală. Tremuram din toate încheieturile, încă de dinainte de anestezie. A început intervenția, eu tremuram în continuare, la un moment dat mi-a spus că urmează să iasă, am început să plâng și să mă rog întruna să fie sănătoasă, să fie sănătoasă, să fie sănătoasă, și când i-am auzit strigătul…. aaaaaaaaaa…. ce moment de fericire! Extaz! Hohote de plâns de fericire că micuța mea s-a născut și e sănătoasă, că e un bebeluș de nota 10!”, povestește frumoasa mămică.

mamaplus

„Un moment emoționant pe parcursul șederii noastre în maternitate a fost vizită băieților, în dreptul geamului salonului nostru. De la distanța celor 4 etaje ne-am trimis pupicuri și ne-am spus cât de mult ne iubim. Vlad a urlat atât de tare „Te iubesc, mama!”, încât sigur l-a auzit toată strada”, adaugă ea.

Dana a vorbit și despre recuperarea după nașterea prin cezariană. Deși a suferit dureri, ea a fost destul de curajoasă și puternică, încât să se concentreze pe fetița nou-născută și să depășească orice stare neplăcută.

„Cât privește recuperarea după cezariană, pot spune că a fost la fel de ușoară ca la Vlad. Sigur că mai aveam dureri, dar m-am ambiționat să le depășesc și să mă concentrez pe minunea din brațele mele. M-am dat jos din pat a doua zi dimineața, când mi s-a recomandat, fiind ajutată la început de cadrele medicale ale spitalului. Dar deja în a doua parte a zilei mă puteam mișca singură prin salon, puteam să mă spăl, să mă schimb, dar și să am grijă de bebelina, care dormea lângă patul meu”, povestește actrița pe blog.