mamaplus.md

“Cum mi-am obișnuit copilul să doarmă în camera sa.” Sfaturi de la bloggerița Mariana Stîngaci

-
//
29.01.2019

Bloggerița Mariana Stîngaci le-a răspuns tuturor mămicilor care o întrebau despre somnul fiicei ei, Magda. Aceasta a scris pe blogul său cum a obișnuit-o pe cea mică să doarmă în odaie separată.

mamaplus.md

"La un moment dat, pe la un anișor, chiar am mutat-o în camera ei. Dar, călătorind des și fiind nevoiți să dormim cu toții în același pat, am uitat rapid de acest progres și Magda a continuat să doarmă noaptea cu noi iar la amiază în pătucul ei.

Un alt episod care ne-a perturbat somnul a fost atunci când la doi ani și două luni, am decis să ne despărțim (cu toții) de suzetă. Despărțirea în sine a fost mai ușoară decât m-aș fi așteptat, însă tot procesul adormitului a devenit mai complicat și mai lung, în condiția în care Magda până atunci adormea rapid cu suzeta și cu jucăria/ păturica ei de pluș. După câteva săptămâni în care ne-am înarmat cu răbdare de fier, am ținut-o în brațe și am legănat-o, lucru nu tocmai simplu cu un copil de 12kg - am reușit să instalăm o nouă rutină.

Momentul în care am primit patul-căsuță, acum două luni, a fost unul foarte exciting pentru noi toți. La început, Magda era interesată de el mai mult ca element de joacă decât ca un nou culcuș. Trecerea nu a fost nici ușoară nici rapidă, însă înarmați cu răbdare și delicatețe, am făcut progrese. Acum doarme atât la amiază cât și noaptea în camera ei. Sa nu credeți însă ca adoarme instantaneu și fără ''ajutor'': citim cărți cu povesti/ poezii, cântam, noaptea facem și umbre pe tavan cu ajutorul lanternei telefonului.. și tot așa până când într-un final se relaxează și adoarme, la amiază în jurul orei 14.00, iar noaptea de la 22.00 până la 07.00."

Citește articolul integral pe marianastingaci.blogspot.com