mamaplus

Cu un bebeluș de 3 luni acasă, ea luptă în prima linie ca să vindece mămicile infectate cu coronavirus

0
//
06.04.2020

Sunt sute de povești care ne trec zilnic prin fața ochilor, dar mesajul unei proaspete mămici este atât de profund și autentic, încât nu are cum să nu sensibilizeze opinia publică.

Este povestea unei femei pe care o cheamă Viviana și care, zilele trecute, își povestea experiența pe Instagram. Lucrează într-un spital din New York, orașul care a devenit epicentrul pandemiei în Statele Unite.

Din concediu de maternitate, în prima linia la terapie intensivă

„Azi a fost prima mea zi de lucru după concediul de maternitate și nimic nu m-a pregătit pentru rollercoasterul emoțional pe care îl trăiesc. Am primit o mască n25 pe care să o folosesc toată ziua și mi s-a spus că nu pot să merg la pacienți decât de 3 ori pe zi. Asta e aproape imposibil la terapie instensivă.

Am avut norocul să găsesc ultima pereche de ochelari pe care o voi folosi, probabil, câteva săptămâni. Așa cum mă așteptam, toți pacienții mei sunt pozitivi, toți au coronavirus.

Dar nu eram pregătită să am printre pacienți o tânără mamă care lupta să respire și plângea pentru fetița ei de acasă, fetiță în vârstă de 10 luni… Era singură, suferea și era îngrozită.

Ca mamă, mi s-a rupt inima pentru ea… Și m-am gândit la fiul meu care e acasă și cum m-aș simți dacă nu l-aș putea ține în brațe în fiecare noapte. Groaza că-mi pot expune la coronavirus copilul de 3 luni este acum o realitate sumbră căreia trebuie să îi fac față.

Lucrurile sunt înfricoșătoare deja, dar oare ce o să se întâmple peste o săptămână, când vom rămâne fără rezerve? Sunt vremuri foarte grele pentru toți.

Vă rog, pomeniți-i și voi în rugăciunile voastre pe acești pacienți și personalul medical care se luptă zi și noapte cu virusul! Și, cel mai important, vă rog, oameni buni, stați acasă și respectați regulile de igienă. Cu toții avem nevoie să ne ajutăm unii pe alții… Acum, mai mult ca niciodată!”, scrie Viviana în mesajul său.

Acestea sunt primele gânduri ale Vivianei, atunci când a ajuns în linia întâi de luptă cu noul coronavirus în prima ei zi de muncă după concediul de maternitate. Iar aici, în imaginea de mai jos, e bebelușul ei.

mamaplus

La câteva zile după ce și-a povestit experiența, Viviana și soțul ei Dustin au decis că bebelușul lor va fi în mai mare siguranță la sora ei, în Connecticut.

„Când ne-am trezit, eu și Dustin nu ne simțeam prea bine și amândoi am zis că nu vrem să ne expunem copilul niciunui risc. Niciunul dintre noi nu are febră, dar vom vedea în zilele următoare cum ne mai simțim și ce vom face.”, a mai scris Viviana.