Cristina Scripnic. Cum să îți ajuți copilul să treacă peste divorțul părinților

Cristina Scripnic. Cum să îți ajuți copilul să treacă peste divorțul părinților

-
//
23.10.2015

După un divorț, copilul se simte abandonat și se crede trădat de cele mai dragi persoane  din lume.

Cristina Scripnic. Cum să îți ajuți copilul să treacă peste divorțul părinților

În această situație, sarcina  principală a mamei este de a-i explica copilului  motivele pentru care se întâmplă toate acestea, iar maniera în care trebuie să se facă trebuie să fie corectă și cât mai simplă! Ce să-i spuneți copilului dvs după un divorț?

Pentru ca copilului să nu se simtă trădat, sau mințit, spuneți-i adevărul. Este important ca părinții să adopte aceeași poziție în ceea ce privește cee ace trebuie să-I comunice copilului și să-i spună același lucru. De asemenea, este important ca copilul să nu se simtă vinovat pentru divorțul părinților.

În percepția copilului, părinții se ceartă și se despart pentru că el nu a avut un comportament adecvat.  

Copii nu trebuie mințiți, dar nici nu trebuie să cunoască prea multe detalii. Mulți își mint copii și le spun că tata trebuie să plece într-o deplasare pentru o lungă perioadă de timp. Nu ar trebui să faceți acest lucru. Copiii simt foarte bine atunci când sunt mințiți. Prin minciună îi oferiți copilului un exemplu negativ. A comunica vestea într-o manieră mai simplă nu înseamnă să îl mințiți.

În primul rând, fiecare familie ar trebui să aibă o regulă de aur: cearta, învinuirile reciproce, sau chiar schimbul de replici tăioase, nu trebuie să se facă în prezența copilului. Daca relația dvs. a ajuns  într-un impas, știți că nu mai doriți să locuiți împreună,  ați înțeles că divorțul este inevitabil, încercați să clarificați lucrurile cu calm, indiferent de cât de dificil este acest lucru. Trebuie să rămâneți calmi și să clarificați toate aspectele, deoarece aveți un copil împreună, deci sunteți obligați să faceți acest lucru.

Copilului este de ajuns să-i spuneți că tata nu va mai locui cu dvs.  dar el va veni în vizită cu siguranță. Cu cât copilul este mai mare, cu atât poate să cunoască mai multe. Mai vechi copilului, cu atât mai mult el poate spune, dar cel mai important nu vorbiți de rău celălalt părinte și nu îl acuzați în prezența copilului.

O fată, după divorț, cu siguranță va trece mai greu de această perioadă decât un băiețel.  Aceste emoții se vor manifesta sub formă de boli, căderi nervoase, activitate redusă. Cu toate acestea ea poate continua liniștită să se joace pe terenul de joacă sau la grădiniță. Nu o acuzați că se preface, ea pur și simplu verifică dacă este la fel de iubită ca și mai înainte, demonstrați-I că nimic nu s-a schimbat.   

Acordați-i copilului cât mai mult timp. Găsiți un hobby pentru doi. Copilul ar trebui să se simtă mereu dorit și iubit.

Țineți minte că, starea dvs. de spirit este se reflectă 100% în comportamentul copilului. Fiți fericiți, pentru că dacă dvs. sunteți fericiți, atunci și copilul tău, va fi!