mamaplus

Corina Dascălu, despre despărțire: ”Am ales să fiu nu doar o mamă fericită, dar și o femeie fericită”

0
//
18.01.2021

În speranța că va inspira și va încuraja alte femei care trec sau au trecut prin situații similare, nutriționista Corina Dascălu a vorbit în premieră despre momentul în care a decis să-și continue viața pe cont propriu. La finalul anului 2020 ea mărturisea că între timp a învățat o lecție foarte importantă: ”Viața este minunată atunci când trăiești în armonie cu tine„. Deși acum se simte mult mai bine, experiența despărțirii de tatăl copilului său nu a fost deloc una ușoară.

”Am fost întrebată de foarte multe ori “cum am avut curajul să merg înainte cu zâmbetul pe buze”. Asta pentru că am ales să fiu nu doar o mamă fericită, dar și o femeie fericită, un om care merită să fie respectat, iubit, protejat, înțeles, iar lista poate continua. Nu dau vina pe nimeni pentru că fericirea mea depinde de mine, tocmai de aceea am ales să plec, să ies, să mă detașez, să îmi regăsesc liniștea și armonia interioară.

Nu există decizie corectă pentru cineva, exiști tu, dacă simți că mai exiști, iar eu nu pot să vă zic ce aveți de făcut. Răspunsul se află în sufletul vostru. Stai de vorbă cu tine. Vizualizează diferite scenarii și vezi ce emoții îți crează. Eu sunt sigură că inuitia nu va da gres și că într-un final de vei baza pe ea. Fii sincer cu tine, în fiecare zi! Te îmbrățișez draga mămică, femeie, om care pur și simplu merită să trăiască în liniște și armonie.”, a scris Corina Dascălu pe contul său de Instagram.

Fiind mama unui băiețel adorabil în vârstă de doi anișori, ea spune că anume această misiune importantă o face să devină mai înțelegătoare, mai diplomată și mai răbdătoare. Până la urmă, armonia vine din interiorul nostru, important este să o găsim la timpul potrivit.

”Dacă bărbatul de lângă tine îți repetă în fiecare zi că ești grasă, arăți nașpa, ai acnee, îți face observație că mănânci prea mult sau că te îmbraci “că o babă” sau mai rău încearcă să îți spună toate aceste lucruri în public...fă-ți valiza și pleacă de lângă el sau fă-i lui valiza și lasă-l să plece cât mai departe de tine. OMUL de lângă tine este acolo pentru a te susține, a te motiva, a te încuraja să fii cea mai bună versiune a ta.

Omul de lângă tine trebuie să fie o motivație, un exemplu, o sursă de inspirație și mereu acolo să îți dea o îmbrățișare atunci când vrei să renunți. Nu lăsa pe nimeni să te demotiveze și să scoată în evidență acele slăbiciuni, părți negative pe care toți le avem. Nu permite nimenui să își bată joc de tine. Știi ce se întâmplă după o perioadă de timp??? Ai impresia că tu chiar ești cel mai urât om din univers și începi chiar să “accepți” că ești ceea ce spune el că ești. Nu. Nu. Nu. Pleacă din această relație toxică!”, mai spune Corina.

Ea a mai subliniat că nu a fost căsătorită oficial cu tatăl copilului său, Arcadie Scobioală. Cei doi s-au despărțit la sfârșitul anului 2019.