mamaplus

„Borcanul cu Amintiri” - proiect de familie. Vezi cum poți să-l creezi și care este menirea lui

0
//
30.01.2019

„Iată că ianuarie deja e pe sfârșite! Cum vă simțiți? S-au întâmplat multe lucruri frumoase în această perioadă scurtă de timp? De fapt, cum am intrat dintr-o sărbătoare în altă, cu siguranță ați avut parte de multe evenimente memorabile. Însă, dacă să priviți mai atent în urmă, s-au întâmplat multe evenimente mici care v-au adus o stare de bucurie, satisfacție, împlinire sau au provocat hohote zgomotoase. Dar, din păcate, ele se pierd în trecut și peste luni sau ani nu ne mai aducem aminte de ele, doar cu excepția evenimentelor majore din viața noastră.”, scrie Natalia Madan pe blogul său.

mamaplus.md

Mămică a doi copii extrem de activi, Natalia vine cu o sugestie: de a stoca momentele plăcute din viață într-un borcan, pentru ca odată cu trecerea anilor, acestea să fie reamintite cu mult drag.

„Pare a fi banal la prima vedere, dar nici nu vă imaginați ce efect grandios are acest obicei pe termen lung. E ca și cum ați avea manuscrise despre istoria familiei voastre și o adevărată moștenire pentru copii.”, spune Natalia.

 

mamaplus.md

„Borcanul cu Amintiri” este un proiect de familie, care a început anul în 2016, în ajun de Crăciun, și a devenit deja o tradiție în familia Madan. 

„Ideea proiectului constă în următoarele: pe parcursul celor 12 luni, fiecare membru al familiei va scrie pe bilețele despre anumite evenimente sau întâmplări plăcute, emoții, realizări și reușite. Bilețelele vor fi păstrate într-un borcan. Iar la sfârșit de an toate bilețele sunt citite impreună în familie pentru a depăna amintirile.”, scrie Natalia pe blog.

Potrivit bloggeriței, pentru crearea acestui proiect este nevoie de un borcan de orice dimensiune, foițe (pot fi colorate), pix și accesorii pentru decorarea borcanului.

mamaplus.md
mamaplus.md

Borcanul ar putea include orice experiență:

  • evenimente de familie;
  • surprize, cadouri neașteptate;
  • lucruri trăsnite spuse de copii;
  • întâmplări și situații amuzante;
  • momente în care ai fost foarte fericit;
  • reușite personale sau ale copiilor;
  • mâncarea preferată (de care era obsedat chiar) a copilului la o anumită perioadă a diversificării sau a copilului mai mare;
  • puteți include și poze.
     

„Borcanul cu amintiri are menirea de a înregistra și arhiva momente speciale, întâmplări haioase și plăcute, realizări și reușite din viața unei familii. Indiferent dacă sunt mici sau mari, aceste momente nu vor fi lăsate uitării și să se piardă în trecut. Toate aceste amintiri vor fi păstrate în siguranță în borcan, iar peste ani veți avea ocazia să reflectați, să retrăiți și să apreciați acele momente speciale.”, adaugă Natalia.

Sursa: www.planetamami.com