mamaplus

Bloggerița Maggy Platon: ”Înainte să concepeți un copil, scăpați de toxine și fiți Zen!”

0
//
20.08.2019

Bloggerița pasionată de modă Maggy Platon și soțul său, fotograful Sergiu Munteanu, sunt părinți responsabili și au decis să facă totul ”ca la carte”, începând cu perioada de concepere a copilului. Cum le-a reușit, află în continuare.

mamaplus

Viitoarea mămică, într-o postare pe blogul său, a spus ce schimbări au intervenit în viața lor, după ce au decis să devină părinți.

Cu cât timp înainte de concepere trebuie să te pregătești? Și ce trebuie să faci?

1 an e ideal, însă noi am început cu 6 luni înainte, ceea ce e super okay. Prima ce am schimbat a fost alimentația, aveam un menu generos în fructe și legume, fără patiserie și dulciuri, fără cofeină și alcool, iar dacă fumați (chiar și narghilea) ar fi bine să faceți o pauză bună de la el.

Faceți o cură de detoxifiere a organismului, scăpați de toxine!

Aveam un stil de viață foarte activ ambii, mergeam regulat la sală și la plimbări. Începuserăm să iau Acid Folic, o vitamină extrem de importantă pentru prevenirea malformaţiilor congenitale ale sistemului nervos şi inimii. Eu mai luam și Omega 3, Clorofilă și Vitamina C în formă naturală, nu din farmaciile obișnuite (dacă vă interesează acest subiect, aștept mesajele voastre în privat).

mamaplus

Dacă îți dorești să devii mămică, trebuie să eviţi la maxim contactul cu animalele, în special cu pisicile, pentru a te proteja de toxoplasmoză.

Împreună cu soțul am efectuat testele pentru afecțiunile cu trasmitere sexuală (precum infecţia cu virusul HIV, lues, herpes, hepatită B, chlamydia, gonoree) sau alte infecţii care pot afecta fătul (infecţia cu citomegalovirus, toxoplasmoza), pe care le-a recomandat medicul obstrecian.

Verificarea danturii este extrem de importantă, căci odată ce ești însărcinată este cam periculos să vizitezi medicul stomatolog.

Eu mai aveam un calendar al ovulației, însă consider că înhibă mai mult stres această aplicație decât ajutor. 

Consider că copilul trebuie făcut doar din dragoste și nu din nevoie! Nu vă axați doar pe concepere, nu uitați de sentimentele voastre pe care le aveți unul față de celălalt.

Cam aceștia au fost cei mai importanți pași în pregătirea pentru a concepe un copil sănătos. Fiți calmi, Zen și nu vă gândiți la lucruri de prisos.

Maggy Platon mai spune pe blogul său că este foarte important ca în perioada de planificare a sarcinii, părinții să petreacă mai mult timp în doi, să uite de stres și să călătorească. 

Sursa: mamaplus.md