mamaplus

Bloggerița Cristina Lisnic: ”Am avut o frică să nu se nască micuța prematur...”

-
//
02.03.2021

”Bloggerița de la sat„, așa au supranumit-o jurnaliștii de la noi pe Cristina Lisnic, mama a doi băieți, originară din localitatea Heciul Nou, raionul Sîngerei. Și, pe bună dreptate, Cristina știe să-și țină aproape urmăritorii de pe Instagram cu postări foarte utile despre maternitate și gospodărie. Acum cinci luni, s-a mutat cu familia la Moscova, această perioadă fiind una presărată cu un amalgam de emoții, Cristina fiind în ultimul trimestru de sarcină. Deși spune că nu-și imaginează cum e să fii mamă de fetiță, bloggerița abia așteaptă să-și țină în brațe micuța.

”Parcă m-am deprins cu gândul că în curând voi fi mămică de fetiță, dar am senzația că devin mamă pentru prima dată. Poate nu este altfel, dar am emoții, eu mamă de fată. Sună atât de adevărat și totuși parcă ireal. Doamne o aștept de o viață întreagă. Cel mai mare vis al meu în curând va deveni realitate.”, scria Cristina pe Instagram.

mamaplus

Fără talie, cu 10 kg în plus, dar cu o fericire care se citește în ochi, ultimele săptămâni de sarcină sunt o adevărată provocare pentru ea. Chiar dacă bucuria că va avea o fetiță în curând i-a dat aripi, se pare că în săptămâna 30 de sarcină, medicii au venit cu o veste nu prea bună.

”Până azi am avut o frică să nu se nască micuța prematur, așa îmi spuneau medicii într-un glas, că o să duc sarcina maximum 36 săptămâni. Cred că toate mămicile știu că o naștere prematură are multe consecințe neplăcute pentru noi născuți. Această frică am dus-o din săptămâna 30. Pe 1 Martie am răsuflat mai ușor, acum sunt în săptămâna 38 și nu mai avem riscuri și sunt gata să merg la maternitate în orice moment.

Uneori am impresia că sunt însărcinată o viață întreagă, am uitat ce înseamnă un somn liniștit, mă trezesc la fiecare 2 ore ,practic dorm 5/6 ore din 24. Permanent nu îmi ajunge aer și am impresia că plămânii mei la fel ca și celelalte organe sunt acum undeva la nivelul umerilor. Dar îmi este de ajuns să simt mișcările micuței noastre că imediat îmi dau seama că tot disconfortul pe care îl am la moment este trecător și în curând o să îmi strîng comoara la piept și am să uit totul.”, mărturistește Cristina Lisnic.

mamaplus

În luna septembrie a anului trecut, atunci când a dat vestea că va deveni din nou mămică, bloggerița a menționat că împreună cu soțul și-au dorit mult al treilea copil și cu siguranță visau la o fetiță. Exemplul Cristinei ar putea încuraja mamele de băieți care își doresc fetițe, să nu-și piardă nicio clipă speranța.

mamaplus