mamaplus

Asta da, poznă! O mamă spune cât timp i-a luat să scoată crema de scutec din părul copiilor

-
//
30.11.2021

Dacă timp de câteva secunde e liniște absolută în casă, mamele știu bine că nu-i semn bun. Te ia groaza când te gândești ce au pus la cale copiii de această dată, dar și mai mult timp îți ia să strângi după ei. O mamă a împărtășit pe rețelele sociale cea mai mare poznă pe care au făcut-o vreodată copiii săi. Micuții i-au oferit câteva minute de liniște în casă în schimbul unei băi generoase în… cremă de scutec. Femeia spune că a rămas blocată și efectiv nu știa cum să reacționeze, pentru că își dădea bine seama ce înseamnă să scoți crema densă și uleioasă din părul copiilor.

“Primul lucru pe care l-am făcut a fost să le bag imediat în cadă. Cu părere de rău, a fost o mare greșeală să le umezesc părul, pentru că oxidul de zinc nu se dizolvă în apă.”, povestește Wendy Pryce, mama a două fetițe de 4 și respectiv 3 anișori, potrivit TODAY Parents.

După trei ore de curățat și căutări inutile pe Google, femeia simțea că își pierde definitiv cumpătul și a apelat la un grup de mămici de pe rețelele sociale.

”Le-am mărturisit mămicilor din grup că aveam de gând să le tund zero pe fiicele mele - atât de disperată eram. Spre fericirea mea, am primit peste 400 de mesaje și recomandări.”, mai spune femeia.

În timp ce unele mămici i-au recomandat să folosească un gel-spray care îndepărtează adezivul, altele i-au sugerat să opteze pentru soluții mult mai accesibile cum ar fi uleiul pentru bebeluși și amidonul de porumb.

Pentru început, femeia a aplicat amidon de porumb pe părul fetițelor, apoi a adăugat și uleiul pentru bebeluși, menționând că ”uleiul va scoate uleiul„. Ulterior, Wendy Pryce le-a pieptănat de câteva ori cu o perie densă. Femeia a spus că a folosit un detergent de vase ecologic pentru a îndepărta petele de ulei.

Pentru că nu i-a reușit din prima, femeia a repetat procedura cinci zile la rând!

Chiar dacă procedura a arătat mai mult ca o tortură, femeia spune că a fost unica soluție pentru a salva părul fetițelor sale.

mamaplus