mamaplus

Anca Serea, pentru mamele de băieți: „Învață-l să spele vase, pantofi, iar mai târziu chiar să-și prăjească un ou!”

0
//
06.02.2020

Anca Serea, în vârstă de 39 de ani, este mândră de cei șase copii ai săi. Trei dintre ei sunt David, Noah și Moise, „bărbații” casei cu care frumoasa mămică are o relație cu totul specială.

Anca îi iubește la nebunie, iar despre modul în care-i crește și-i educă, poate vorbi neîncetat. În acest sens, vedeta a vorbit într-un articol pe blog despre cum poți construi o legătură frumoasă și puternică cu fiul tău. Sfaturile Ancăi vor fi de mare folos pentru mămicile de băieți.

Oferă-i spațiu

Știm prea bine că fetele și femeile au tendința de a vorbi excesiv, în primul rând pentru că sunt mult mai pricepute în arta comunicării. Însă și băieții au o mulțime de lucruri de spus, dacă poți avea suficientă răbdare să asculți. Asigură-te că aveți parte constant de clipe de calitate, fără distracții, în care să vorbiți în voie. Pentru băieții mai mici ora culcării este perfectă pentru discuții, iar pentru cei mai mari poate fi de ajutor o plimbare prin parc. Pune întrebări sincere și apoi ai răbdare să asculți. Îți va spune până la urmă ce are pe suflet.

Învață să vorbești pe limba lui

Băieții creează legături prin intermediul relațiilor. Dacă vrei să dezvoltați o legătură mai puternică, faceți împreună lucruri care îi fac plăcere. De obicei este vorba despre un sport, pe care îl puteți practica împreună. Sau poate este pasionat de jocuri de construcție, de cărți cu dinozauri sau, pentru cei mai mari, de filme SF. Informează-te și descoperiți împreună lucruri interesante pe care le puteți apoi savura și împărtăși reciproc. O să fie mai distractiv decât vă imaginați.

Nu îi reprima manifestările de băiat

Băieții pot fi zgomotoși, murdari, veșnic înfometați și înzestrați cu multe alte caracteristici care nu au legătură cu sensibilitățile feminine. Dar acele mânuțe care adună gândăcei și colecționează pietre se vor transforma în mâini puternice și masculine care, la un moment dat peste mulți ani, vor ține în brațe un copil. În loc să faci abstracție de masculinitatea fiului tău, încearcă să găsești moduri prin care să îi arăți că îl accepți așa cum este. Cu pantalonii veșnic murdari și eventual rupți în genunchi.

Învață-l ce știi

Există câteva lucruri pe care tu le poți preda fiului tău în calitate de mamă, cum ar fi să spele vase, pantofi, iar mai târziu să își încălzească mâncarea sau chiar să își prăjească un ou. Poate ești înzestrată și cu alte abilități care îi pot fi de folos. Nu te sfii să îl implici în ceea ce faci, viitoarea ta noră îți va fi recunoscătoare.

Arată-i ce înseamnă respectul pentru femei

Vorbind cu fiul tău despre cum arată o relație echilibrată și frumoasă între bărbați și femei vei putea să îi modelezi gândirea și, în plus, să vă consolidați relația. Nu lăsa responsabilitatea doar pentru soț sau partener, ci explică-i băiatului tău cum se comportă un gentleman adevărat, și nu doar când vine vorba despre femei. Nu uita însă că cei mici învață foarte mult din ceea ce vad, așa că este important să le oferi un model de relație pozitivă.

Anca Serea este căsătorită cu artistul Adi Sînă din data de 6 noiembrie 2015.