mamaplus

Adelina Pestrițu povestește despre viața de mămică: „După un an și jumătate în sfârșit s-a întâmplat!”

0
//
21.01.2020

Adelina Pestrițu, fostă prezentatoare TV din România, se bucură enorm de prezența micuței Zenaida în familie și povestește cu lux de amănunte, pe blogul său, despre fiecare etapă din viața fetiței.

Într-o postare recentă, vedeta a mărturisit cât de obositoare este perioada maternității, întrucât are un program plin cu activități legate de carieră, iar Zeny, așa cum o dezmiardă pe micuță, vrea tot timpul în brațele mamei.

Însă, după un an și jumătate, Adelina și soțul său Virgil se pot bucura, în sfârșit, de odihnă. Asta pentru că Zenaida nu mai are crize de plâns, care tot timpul le dădeau bătăi de cap părinților.

Iată ce metodă i-a fost de ajutor:

„Ca o mamă grijulie ce sunt m-am documentat și am aflat că plânsul nu face deloc rău, ba mai mult, îi ajută pe bebeluși să elimine hormonul de stres cu condiția să nu-l lăsăm singur în cameră, ci să-i fim alături, să-l mângâiem, să-l pupăm, să-i vorbim ușor, să nu se simtă abandonat și neajutorat.

Este chiar indicat să nu acționăm imediat ce copilul nostru plânge pentru a-l face să înțeleagă că nu așa se rezolvă toate lucrurile și nu câștigă imediat ce face puțin scandal. Este ok să-i lăsăm copilului dreptul de a plânge pentru că asta nu înseamnă că este needucat, ci prin plâns își exprimă stările emoționale. Un plâns sănătos îl eliberează de tensiuni, stres și îl face mai liniștit. Plânsul nu omoară pe nimeni.

De aceeași părere sunt și cei din TNO (Organizația Olandeză pentru Cercetarea științifică Aplicată), care îi sfătuiesc pe cei care lucrează în Pediatrie, Spitale de copii, Maternități, dar și pe părinți, să-i lase pe copii să plângă progresiv o perioadă mai mare de timp și tot ei ne asigură că plânsul nu cauzează stres copilului nostru.

Desigur, aici nu vorbim și despre bebelușii de până la 6 luni de viață pentru că ei sunt prea mici pentru a înțelege scopul acestei „lecții” și pot apărea efecte adverse.

Așa că dacă bebelușul vostru a trecut de vârsta de 6 luni puteți sa aplicați schimbări în viața voastră, dar întotdeauna cu susținere, dragoste și atașament. Nu sunt de acord cu metoda „lasă-l singur în cameră să plângă”. Plânsul controlat este firesc și ajută, însă atenție la extreme.”

După un an și jumătate în sfârșit s-a întâmplat...

„Zeny a noastră a început o nouă etapă din viața ei și noi odată cu ea. Cea de confort, siguranță, liniște și odihnă binemeritată. Iar noi, cei care n-am mai dormit de când micuța și-a făcut apariția în viața noastră, suntem cu atât mai fericiți.

Așadar! Nu vă feriți de metode de compromis. Copiii au nevoie să fie învățați, altfel ei n-au de unde să știe că poate există și altfel”, a scris vedeta în articol.