Activități anti-plictiseală pentru vacanța de primăvară

Activități anti-plictiseală pentru vacanța de primăvară

-
//
05.04.2018

Vacanța de primăvară e după colț, așa că inevitabil vei auzi mai des „Mami, mă plictisesc!” sau îți vei vedea mai des copilul apelând la TV sau tabletă pentru a combate plictiseala și a umple timpul liber care deodată a devenit prea mult.

Activități anti-plictiseală pentru vacanța de primăvară

Așa cum copiii mai mari sunt mai puțin creativi când ar trebui să se autodistreze și să-și găsească o ocupație, bloggerița Natalia Madan a împărtășit cu noi o listă de idei simple și practice, menite să-i țină pe școlari departe de ecrane sau jocuri electronice și să petreacă activ scurta vacanță. 

”Am inclus treburile casnice care le plac copiilor, jocuri, experimente și activități creative simple. Cu aceste activități vei reuși să-ți ții copilul departe de ecrane. Dar, ca să fii sigură, mai bine ascunde tableta și bateriile de la telecomandă.

Borcanul {Anti-Plictiseală}

Pentru a evita pana de idei, îți recomand să tipărești această listă și să o lipești în mai multe locuri prin casă.

O altă idee ar fi să creezi {Borcanul Anti-Plictiseală} unde vei aduna toate ideile potrivite copilului tău (în funcție de vârstă sau interese) sub formă de bilețele. Vei avea nevoie de: un borcan curat, foarfecă, lista cu activități anti-plictiseală și un marker permanent sau vopsea acril (opțional).

Descarcă lista cu ideile și tipărește-le pe o foaie colorată. Selectează cu copilul activitățile care îi par interesante și decupați-le. Fiecare activitate se pliază și se pune în borcan. În final, puteți să personalizați borcanul.

Ți-aș sugera să dublezi/triplezi acele activități care îți par ție mai importante. În acest fel, vei spori șansele ca acestea să fie alese”.

Citește continuarea pe www.planetamami.com