mamaplus

8 lucruri pe care fiica ta trebuie să le învețe de la tine

0
//
15.03.2019

În familia Ancăi Sînă Serea sunt două fetițe, iar mama lor consideră că este esențial să le ofere atât lecții de viață, cât și să le predea concepte și principii care le vor fi de ajutor în viitor. Iată ce-și dorește Anca să învețe micile sale domnișoare.

1. Gândirea critică
Atunci când fiica mea se confruntă cu dificultăți, cel mai bun mod de a o învăța despre gândirea critică este reprezentat de implicare. De asemenea, trebuie să îi explic ce să facă și cum să procedeze dacă situația se repetă. Un gest atât de mic o va ajuta în viitor când se va confrunta cu situații critice la locul de muncă sau în relație.

2. Susține-ți punctul de vedere
În prezent societatea încă se confruntă cu abuzuri contra femeilor. Dacă unele găsesc suficient curaj să își susțină punctul de vedere, majoritatea nu o fac pentru că nu știu cum să procedeze. Atunci când fetele învață să își apere principiile și convingerile, dobândesc abilitatea de a vorbi nu doar pentru ele, ci și pentru mulți alții.

3. Empatia
Deși femeile sunt asociate cu latura înțelegătoare, plină de compasiune și iubire, pot fi în egală măsură puternice. Pot fi umile, dar ferme. Empatia este importantă pentru că vor învăța cum să se pună în locul altor persoane și mai târziu să ia decizii importante ținând cont de consecințele pe care le implică.

4. Respectul de sine
Cei din jur trebuie respectați, dar și propria persoană. Eu îmi învăț fiicele să spună nu sau să se îndepărteze de situațiile care le pot pune în pericol onoarea și demnitatea. Acest lucru le învață cum să se iubească și să se prețuiască. În plus, cum ar putea să respecte oamenii din jur dacă nu știu cum să se respecte pe sine? Primii pași sunt respectarea propriului corp prin alimentație sănătoasă și exercițiu fizic.

5. Curajul
Sunt frumoase poveștile cu prințese, dar fetele sunt la fel de capabile ca băieții să facă anumite lucruri. De multe ori nu le predăm aceleași lecții de viață, cum este cazul curajului. Fetele mele învață cum să fie curajoase. Poți face acest lucru îngăduindu-i să își spună punctul de vedere și să îi ceri părerea în diverse chestiuni.

6. Răbdarea
Răbdarea este un atribut-cheie, care stă la baza succesului. Poate transforma relațiile, fie la locul de muncă, fie în căsnicie. În viață ajungem să luăm decizii pripite și regretăm ulterior, așa că avem nevoie de răbdare. Toate lucrurile se rezolvă, la un moment dat, iar timpul vindecă totul.

7. Independența
Deși ne-am dori să fie, viața nu este ca o poveste. În loc să învețe să își aștepte prințul pe un cal alb, fiicele mele învață să se descurce singure, să nu se bazeze pe nimeni pentru a le salva. Nu înseamnă că trebuie să devină agresive, ci suficient de puternice pentru a se îndepărta de relațiile abuzive. Nu înseamnă nici că trebuie să rămână singure, ci să aibă abilitatea de a rămâne singure chiar și în cele mai dificile perioade.

8. Adaptabilitatea
Un concept important pentru că se vor întâlni cu o mulțime de medii, începând de la școala sau colegiu, locul de muncă și propria familie. Fiecare etapă din viață este diferită și va implica oameni și locuri diferite, așa că este important ca o fată să aibă auto-control și să se comporte conform situației și locului respectiv.

Sursa