mamaplus

Un spital din Moldova nu mai face față fluxului mare de pacienți infectați cu COVID-19

-
//
05.08.2021

Secția de boli infecțioase din Ceadîr-Lunga nu mai are locuri disponibile, iar autoritățile au decis să pună la dispoziția pacienților o nouă secție la Comrat. Astfel, în Găgăuzia va mai fi deschis un centru de asistență medicală pentru pacienții infectați cu COVID-19, potrivit gagauzinfo.md.

„Ministerul Sănătății a emis un ordin, iar din 6 august deschidem încă o secție COVID-19, la Comrat, întrucât la Ceadîr-Lunga locuri nu mai sunt”, a menționat șefa Direcției sănătate și protecție socială din Găgăuzia, Svetlana Duleva.

În prezent, în secția COVID-19 din Ceadîr-Lunga sunt ocupate 22 din 24 de locuri, însă numărul celor infectați crește. În instituția medicală se tratează pacienți din trei raioane, potrivit directoarei spitalului, Natalia Popazoglo.

„Secția noastră și-a reluat activitatea din 19 iulie. Dacă inițial aveam câte 2-3 pacienți, iar în unele zile – niciunul, în prezent, în fiecare zi avem pacienți noi. Și vin mai mulți decât se externează. Ne sunt aduși pacienți din Ceadîr-Lunga, Comrat și Basarabeasca, de aceea, nu îi vom putea primi pe toți”, a mai menționat Natalia Popazoglo.

La Comrat vor fi disponibile 17 locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. Dacă numărul bolnavilor va creste, spitalul va fi suplimentat cu până la 75 de locuri.