mamaplus

Un medic a aflat că are 17 copii biologici despre care nu știa. Cere acum despăgubiri morale uriașe

-
//
04.10.2019

Un medic a dat în judecată Universitatea de Științe Medicale din Oregon (OHSU) și cere despăgubiri de 5,25 milioane de dolari, după ce a descoperit că este tatăl biologic a 17 copii de care nu știa.

mamaplus

Dr. Bryce Cleary spune că, acum 30 de ani, atunci când era student în primul an la OHSU, a fost abordat de stafful clinicii de fertilitate din cadrul universității cu rugămintea de a dona spermă. Atunci, Cleary a spus că este de acord, cu condiția să rămână donator anonim, iar materialul să fie folosit pentru conceperea a cel mult cinci copii, cu mame stabilite în altă parte a țării, relatează NBC NEWS.

Două femei, surori, l-au contactat pe Cleary și i-au spus că este tatăl lor după ce au făcut investigații pe ancestry.com. Ulterior, medicul a aflat că nu este doar tatăl acestor tinere, ci a cel puțin 17 copii, cei mai mulți născuți în Oregon.

În plângerea înaintată instanței, medicul spune că a existat un risc ridicat ca acești copii să fi interacționat fără să știe că între ei există o legătură de sânge.

Bryce Cleary a dat în judecată OHSU pentru că a încălcat înțelegerea inițială. În documentul încheiat acum trei decenii se preciza că materialul seminal putea fi folosit pentru cel mult cinci inseminări, în cazul unor femei care locuiau la distanță față de Oregon și una față de cealaltă. În rest, sperma putea fi folosită doar în scopuri de cercetare. De asemenea, el ar fi trebuit să rămână donator anonim, iar numele lui nu trebuia să fie folosit sub nicio formă, în niciun document, lucru care nu s-a întâmplat.

Bărbatul spune că descoperirea făcută l-a afectat foarte mult emotional, mental și i-a indus o stare de suferință și stres. În plus, a avut un impact negativ asupra vieții personale, afectându-i relațiile cu copiii și cu soția.

Sursa