Un bărbat, condamnat pentru pedofilie, insistă că este nevinovat

Un bărbat, condamnat pentru pedofilie, insistă că este nevinovat

-
//
26.02.2018

Un bărbat, condamnat la 16 de închisoare pentru traficarea minorilor în scopul exploatării sexuale, susține că a fost pedepsit pe nedrept. Condamnatul Valeriu Perjuncă, directorul Fundației de caritate „ Sirius” din cadrul unei biserici baptiste, recunoaște că este de orientare sexuală netradițională, dar susține că nu a avut relații cu minori.

Un bărbat, condamnat pentru pedofilie, insistă că este nevinovat

Într-o scrisoare pentru CrimeMoldova, Perjuncă a scris că a nimerit într-o cursă, după ce a stat împreună cu partenerul său în gazdă la Alexei Galițchi, pe atunci angajat al Biroului de Migrație și Azil din cadrul Ministerului de Interne. Condamnatul mai declară că vedea cum la Galițchi vin adesea adolescenți, care prestau servicii sexuale contra plată și chiar l-a împrumutat pe acesta de câteva ori cu bani ca să se achite.

Perjuncă susține că dosarul i-ar fi fost fabricat de către polițiștii de la combaterea traficului de persoane pentru că a refuzat să ofere informații despre Galițchi. În favoarea lui Perjuncă a dat declarații partenerul său, care a spus în instanță că au o relație foarte bună și că este imposibil ca Valeriu să-l fi înșelat.

Împotriva lui Perjuncă însă au dat declarații doi minori, cu vârstele de 15 ani. Aceștia au spus că au fost remunerați pentru serviciile prestate cu câte 50 de lei și că au fost chemați de către Galițchi, cu care anterior au avut de mai multe ori relații.

Rețeaua de pedofili a lui Galițchi a fost deconspirată în anul 2012. Alexei Galițchi este maestru în balet și deține titlul de artist emerit al Federației Ruse, după ce a interpretat 50 de roluri pe scena teatrului „Bolișoi” din Moscova. După aproape 25 de ani de activitate scenică, Galițchi a revenit în Moldova, unde s-a angajat la Biroul de Migrație și Azil al MAI. În timp ce soția sa se afla la muncă în afara țării, Galițchi organiza orgii sexuale cu minori în casa sa de pe strada Tisa din Chișinău.

Vecinii spun că vedeau cum la el veneau aproape în fiecare zi adolescenți, iar printre așa zișii beneficiari ar fi fost și un preot ortodox, care avea o voce frumoasă și interpreta cântece bisericești. Printre cei arestați în dosarul respectiv a fost și profesorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie, Ion Niculenco. În total, au fost reținuți 6 bărbați, care au fost condamnați la ani grei de pușcărie.

Minorii erau racolați prin parcuri, în timp ce Galițchi își plimba câinele. Pentru serviciile prestate, aceștia erau remunerați cu 50 de lei. Pedofilii își convingeau victimele că ceea ce fac este o normalitate.  

Sursa: crimemoldova.com