mamaplus

Trei fetițe au murit pe patul de spital, după ce mama le-a spălat pe cap cu un insecticid periculos

-
//
31.05.2021

O femeie şi-a spălat pe cap fetițele de 7, 8 şi 9 ani cu o substanță toxică folosită împotriva râiei, încercând să le scape de păduchi. Două dintre copile, cea mică şi cea mare, au murit sâmbătă, la scurt timp după ce au ajuns la spital, iar surioara lor s-a stins o zi mai târziu, la spitalul din Târgu Mureş, unde fusese adusă în comă. Cazul tragic s-a întâmplat într-o familie din județul Brașov, România.

Potrivit ultimelor informații, părinții copiilor sunt cercetați în stare de libertate. Tatăl celor trei copile lucra cu ziua la oi, astfel că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de Tomoxan, o soluție extrem de toxică folosită la spălatul oilor.

Sâmbătă, la în jurul orei 11, mama s-a apucat să-i spele pe copii cu această substanță. La scurt timp, cele trei fetițe au început să se simtă rău, iar părinții au chemat ambulanța. Copilele au fost scoase pe brațe din casă, însă pentru două dintre ele a fost prea târziu. Echipele de prim-ajutor au încercat timp de o oră să le resusciteze, însă au fost nevoiți să declare decesul chiar în fața casei lor. A treia fetiță, aflată în stare gravă, a fost dusă la Spitalul Județean Mureş cu un elicopter SMURD. Din păcate, ieri, la o zi după moartea surioarelor ei, s-a stins şi copila de 8 ani.

Mama copiilor a ajuns la spital în stare de şoc

Bunica fetelor a primit îngrijiri medicale la fața locului şi a fost transportată şi ea de un echipaj SMURD la Spitalul Județean Braşov. Femeia era conştientă, dar cu dificultate respiratorie. După ce starea ei de sănătate s-a ameliorat, ea a fost preluată de Poliție. Atât ea, cât şi tatăl fetițelor, care ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor după nenorocire, au fost duşi la audieri. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate.