mamaplus

Vacanța în Grecia devine posibilă fără măști, certificate de vaccinare și alte restricții

-
//
14.04.2022

Numărul cazurilor de contagiere cu coronavirus din Grecia a scăzut în ultimele săptămâni, autorităţile înregistrând marți 15.000 de infectări şi 64 de decese. La o populație de 11 milioane, aproximativ 72% dintre locuitori sunt complet vaccinați. Sezonul turistic estival, vital pentru Grecia, începe de obicei după Paştele ortodox, marcat anul acesta la 24 aprilie.

Grecia se aşteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, autoritățile estimând venituri ce ar putea atinge 80% din cele din 2019, un an record, înainte ca pandemia să frâneze călătoriile.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a declarat că decizia de a relaxa restricțiile a fost “bazată pe date epidemiologice şi sugestii din partea experților”.

De la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spații interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. Autoritățile iau de asemenea în considerare ridicarea cerinței de prezentare a certificatul digital al UE privind COVID pentru a intra în această țară.

În plus, purtarea măştilor în spații interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative

Plevris a precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie.

Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice din sudul Europei în sezonul estival, a atras peste 33 de milioane de vizitatori în 2019, majoritatea din Marea Britanie şi Germania. Industria turismului reprezintă aproximativ o cincime din economia elenă, iar una din cinci persoane este angajată în acest domeniu.