mamaplus

Prezentarea testului negativ la COVID-19 este obligatorie la intrarea în Republica Moldova

-
//
02.04.2021

Persoanele care traversează frontiera, la intrarea în Republica Moldova, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de călătorie. Această măsură nu se aplică pentru persoanele care prezintă un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă.

Operatorii de transport, autorizați de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu dețin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. Toate persoanele care traversează frontiera de stat vor fi supuse efectuării termometriei tuturor persoanelor care traversează frontiera de stat.

Călătorii care circulă cu mijloace de transport proprii, rezultatele testelor obligatoriu trebuie să dețină codurile QR Quick Response Code sau să prezinte confirmarea administrării vaccinului anti COVID-19.

Amintim că, Parlamentul Republicii Moldova, la recomandarea Guvernului, a instituit situație de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, noile măsuri anunțate de Comisia Situații Excepționale intră în vigoare de la 3 aprilie.