Tragedia prin care a trecut femeia care a născut în ambulanță

Tragedia prin care a trecut femeia care a născut în ambulanță

-
//
11.01.2018

După ce ieri în presă a apărut o știre despre o femeie care a adus pe lume doi gemeni în timp ce se deplasa spre spital, internetul a răbufint.

Tragedia prin care a trecut femeia care a născut în ambulanță

Pe un site de socializare o femeie a decis să povestească drama prin care a trecut proaspăta mămică și astfel să încerce să mobilizeze oamenii cu inimă mare să-i întindă o mînă de ajutor.

„Ajutor pentru o proaspătă mămică.

Nu mă hotaram să scriu despre acest caz. Dar, fiindcă a apărut la știri, vreau să completez ceea ce nu se știe despre acest caz.

Pe 9 ianuarie s-au născut prematur 2 gemeni în ambulanță, în drum spre spitalul din raion (Stefan-Voda). Pe moment se află la Centrul Mamei și Copilului (CMC), deoarece s-au născut cu o lună mai devreme, și băiețeii cîntăresc 1.900kg și 2.200 kg. Ceea ce nu se știe este că acești copilași au trecut printr-o tragedie înainte să se nască. Tatăl lor a decedat în luna septembrie, după ce inima i s-a oprit. În detalii nu am intrat, deoarece este o temă grea pentru mămică, ea crescînd singură înca 2 băieți - Andrian (12-13 ani, nu știu precis) și Victoraș (9 ani).  

În ziua înmormîntării soțului, mămica a simțit prima miscare a copiilor. Cu toate că ea a auzit diferite "sfaturi" de a scăpa de copii nenăscuți, ea a hotărît să îi nască. Cine dorește să ajute (scutece, haine), poate să mă contacteze pe mine sau personal să se apropie la CMC, copii sînt internați în secția pentru copii prematuri. Pe mama o cheamă Veronica Marinescu, este din Carahasani, Ștefan-Vodă. 

Vă mulțumesc pentru cei care au găsit timp să citească și cei care pot ajuta”, a scris Ana Cojocari-Chirita pe un grup de pe Facebook.

La scurt timp după ce a fost publicată postarea, au început să curgă comentariile șiroi. O mulțime de oameni s-au arătat dispuși să meargă și să îi ofere ajutor.

Reamintim că pe 9 ianuarie, o femeie de 27 de ani, din raionul Ştefan Vodă, a născut în ambulanță, în drump spre spital.

Cei doi bebeluși nou-născuți și mama lor au fost internați inițial la spitalul raional, iar ulterior transferați în Secția prematuri de la Centrul Mamei și Copilului. Atît mama, cît și copiii se simt bine. 

Sursa: NOI.MD