mamaplus

Sucuri de mere și vișine, retrase din vânzare la Orhei. Cumpărătorii sunt îndemnați să nu le consume

-
//
06.05.2022

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, informează consumatorii că operatorul din domeniul alimentar: Kaufland S.R.L a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului ”Vreau din Romania Suc de mere și vișine 3L”. Acest lot s-a regăsit doar în magazinul Kaufland Orhei, str. M.Sadoveanu, 29.

În acest lot de sucuri a fost depistat un nivel înalt de patulină, care este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri, în special Aspergillus și Penicillium și Byssochlamys. Cel mai frecvent, patulina se găsește în merele în putrefacție, cantitatea de patulină din produsele din mere este în general privită ca o măsură a calității merelor folosite în producție.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

mamaplus