mamaplus

Sindromul de care suferă Gina Pistol: „E groaznic...”

-
//
28.01.2021

Gina Pistol și alesul inimii ei, interpretul din România, Smiley, sunt în așteptarea primului lor copil. Nu a mai rămas mult și vedetele își vor putea ține beblușul în brațe.

Până atunci însă, viitoarea mămică are grijă să-și țină la curent fanii cu cele mai importante evenimente din viața ei.

Într-unul dintre cele mai recente Instastory, Gina le-a povestit urmăritorilor săi că suferă de sindromul picioareleor neliniștite, iar acum, odată cu sarcina, simptomele s-au agravat.

„Și cum se lasă seara peste București, cum încep să mă doară picioarele. E groaznic să suferi de sindromul picioarelor neliniștite. Simți nevoia să le miști încontinuu și au un ecou de durere în picioare.”, povestește Gina Pistol.

Sindromul picioarelor neliniștite reprezintă o afecțiune neurologică, senzitivo-motorie, care se manifestă prin oboseală, spasme musculare pe timpul nopții, dureri și disconfort accentuat la nivelul picioarelor și drept urmare, nevoia permanetă de a le mișca, pentru a ameliora această stare.

Statistica arată că aproximativ 9% din populația lumii suferă de această afecțiune, frecvența fiind mai mare în rândul femeilor.

Sarcina și unele modificări hormonale pot agrava simptomele sindromului picioarelor neliniştite. În cazul unor femei acest sindrom al picioarelor neliniştite apare pentru prima oară în timpul sarcinii, mai ales, pe parcursul ultimului trimestru. Totuşi, la cele mai multe dintre aceste femei simptomele dispar la câteva săptămâni după naştere.