mamaplus

Școală în containere, la Alba Iulia. Soluția găsită pentru numărul mare de elevi

-
//
13.09.2022

O parte dintre elevii unei școli din Alba Iulia vor face ore în containere modulare, asta pentru că unitatea de învățământ nu dispune de spațiu ca toți elevii să înceapă dimineața, așa cum au cerut părinții, scrie ziarul local Alba24.

Spațiile disponibile sunt insuficiente pentru activitatea școlară din acest an, iar reprezentanții școlii și părinții nu vor ca elevii să meargă la școală în două cicluri. Au fost cumpărate două module-container, care sunt amplasate lângă terenul de sport al școlii. Termenul de livrare era 31 august, însă acestea au ajuns abia marți, 13 septembrie.

Containerele vor avea curent electric, căldură și vor fi utilate complet pentru desfășurarea procesului didactic. „Este și un proiect-pilot; dacă lucrurile sunt în regulă, vom folosi acest proiect acolo unde vom avea nevoie de extindere rapidă”, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Școala Gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia se află printre unitățile de învățământ din județ în care a fost necesară suplimentarea numărului de clase pregătitoare, având în vedere cererea mare la înscrieri.

mamaplus