Săptămâna Mondială a Alăptării la Chișinău

Săptămâna Mondială a Alăptării la Chișinău

-
//
22.07.2015

Mămica Alăptează împreună cu Mamaplus.MD, în parteneriat cu Spitalul Internațional MedPark și Perna Mea, organizează un șir de evenimente în perioada 1-7 august cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării. Dacă ești o mămică ce a alăptat sau alăptează sau o viitoare mămică și ți-e aproape cauza noastră de susținere și promovare a alăptării, dacă ești o graviduță ce vrea să fie informată sau o mămică ce vrea să sfârșească alăptarea, atunci notează-ți evenimentele noastre în agendă.

Săptămâna Mondială a Alăptării la Chișinău

Săptămâna Mondială a Alăptării este marcată începând cu anul 1990 la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta este orientată spre susținerea și promovarea alăptării și a mamelor ce alăptează și are drept scop de bază informarea mamelor și viitoarelor mame despre beneficiile alăptării. În anul 2015 tema pe care o abordează Săptămâna Mondială a Alăptării (SMA) este „Alăptarea și serviciul. S-o facem să funcționeze”. În acest an scopurile SMA sunt: susținerea și încurajarea mamelor care alăptează și lucrează; sensibilizarea acestui subiect în rândul angajatorilor în cât aceștia să creeze condiții optime pentru angajatele care alăptează; informarea mamelor în legătură cu drepturile lor, dar și la subiectul alăptării.

Deschiderea Săptămânii Mondiale a Alăptării la Chișinău va avea loc pe 1 august și va fi marcată printr-un Marș al Alăptării. Mămicile și tăticii împreună cu picii lor sunt așteptați la ora 9:00 în fața Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, din strada cu același nume, pentru a porni într-un marș de susținere și promovare a alăptării până în Parcul Dendrarium. În parc vă așteaptă un picnic și discuții între mame, dar și cu consultanții în alăptare „Mămica Alăptează” - Olga Gutium, Alina Șmurun și Oxana Lacoia. Participantele la marș vor primi daruri din parte partenerilor evenimentului și tombolă cu premii. Vă rugăm să luați de acasă o pătură pentru picnic pe care veți sta împreună cu picii voștri. Pentru a participa la marș vă rugăm să vă înscrieți în lista participantelor îndeplinind FORMULARUL DE PARTICIPARE. Fiecare a zecea mămică participantă la marș va primi un pachet de scutece cadou. 1 august, ora 9:00 în fața Universității Pedagogice!

Pagina de facebook a evenimentului AICI!

Pe data de 3 august așteptăm graviduțele la un workshop GRATUIT „Fiecare Mămică poate alăpta”, unde acestea vor învăța bazele alăptării și vor afla cum să poziționeze corect nou-născutul la sân, cum să evite eventualele probleme de alăptare, cum să stoarcă corect sânul și să păstreze laptele matern, pozițiile de alăptare, despre beneficiile alăptării și multe alte lucruri utile. Evenimentul va avea loc la Tucano Coffee din strada Alexandru cel Bun 91A (intersecție cu str. G.B. Bodoni), la ora 16:30. Biletele sunt gratuite și vor fi disponibile în același local începând cu data de 21 iulie. Numărul de bilete este limitat.

Pagina de facebook a evenimentului AICI!

Pe data 4 august așteptăm viitoarele și actualele mămici la un Workshop GRATUIT cu consilierul în babywearing - Geta Rasciuc, la tema „Purtatul bebelușilor și alăptarea”. Veți afla despre beneficiile purtării bebelușilor în sling, despre poziționarea corectă în acestea și bineînțeles despre cum alăptăm bebelușii în sling. Biletele sunt gratuite și vor fi disponibile în același local începând cu data de 21 iulie. Numărul de bilete este limitat.

Pagina de facebook a evenimentului AICI!

În data de 5 august consultantele Mămica Alăptează vă așteaptă la un Workshop GRATUIT dedicat Încetării Alăptării, unde mămicile vor afla cum să termine alăptarea fără traume pentru copil și pentru propriul corp. Evenimentul va avea loc la Tucano Coffee din strada Alexandru cel Bun 91A (intersecție cu str. G.B. Bodoni), la ora 16:30. Biletele sunt gratuite și vor fi disponibile în același local începând cu data de 21 iulie. Numărul de bilete este limitat.

Pagina de facebook a evenimentului AICI!

Mămica Alăptează împreună cu Mamaplus.MD va organiza pe 6 august la Banquet Hall Marry Me, o ceremonie dedicată Săptămânii Mondiale a Alăptării, cu și pentru mamele care îmbină (au îmbinat) cu succes alăptarea și serviciul. Întru cât tema din acest a a Săptămânii Mondiale a Alăptării este „Alăptarea și servicuL, s-o facem să funcționeze”, Mămica Alăptează va veni și cu o serie de articole dedicate acestui subiect. Accesul la eveniment este în bază de invitație. 

Pe data de 7 august, vă așteptăm la o Discuție la o cafea cu consultanții în alăptare și câteva invitate speciale, unde vom discuta despre cum să reușim să îmbinăm alăptarea cu serviciul. Accesul la eveniment este liber. Locația: Tucano Coffee Brasil, etajul II, str. Al.cel Bun 91A (intersecție cu str. B. Bodoni)

Pagina de facebook a evenimentului AICI!

Vă așteptăm cu mare drag la fiecare din evenimentele noastre pentru a vă îmbogăți cunoștințele despre alăptare și pentru a vă demonstra susținerea față de mamele care alăptează.