mamaplus

Reprezentanții HoReCa, nemulțumiți că trebuie să activeze până la ora 22:00

-
//
13.01.2021

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit astăzi starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până la data de 15 februarie 2021. Restricția privind activitatea restaurantelor și a cafenelelor care prevede un program de lucru de la 7:00-22:00 rămâne în vigoare, în ciuda numeroaselor nemulțumiri exprimate de către reprezentanții sectorului HoReCa.

Această măsură a fost aplicată la sfârșitul lunii noiembrie, fiind argumentată de majorarea cazurilor de COVID. Reprezentanții HoReCa susțin însă că în ultimele săptămâni s-a atestat o scădere considerabilă a cazurilor și prin urmare le-au cerut repetat autorităților responsabile să elimine această restricție. Cu toate acestea, restricția rămâne în vigoare până la mijlocul lunii februarie.

”Am decis să organizăm o acțiune, prin care să ne manifestăm dezacordul și nemulțumirea față de ignoranța autorităților în raport cu domeniul pe care îl reprezentăm. Pe data de 14 și 15 ianuarie, ora 19:00, am decis să stingem lumina din localurile de alimentație publică pentru 2 minute. În speranța că dacă nu suntem auziți, poate, măcar o să fim văzuți! Mesajul nostru este simplu, el vine din numele celor circa 50.000 de familii pentru care HoReCa este singura sursă de venit: Noi vrem să lucrăm în regim normal!”, suține președinta asociației patronale „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din RM”, Aneta Zasavițchi.

Reamintim că la data de 12 ianuarie 2021, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 476 cazuri noi de infectare cu COVID-19, Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 150 138.