mamaplus

ULTIMĂ ORĂ! În Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică

0
//
13.01.2021

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până pe 15 februarie. Decizia a fost aprobată, astăzi, la ședința Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Comisia a decis interzicerea, până la 15 februarie, a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip.

Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a mai decis ca moldovenii care vor veni de peste hotare în țară și vor fi vaccinați cu vaccin anti-COVID-19 nu vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să desfășoare activitățile în strictă conformitate cu măsurile stabilite.

De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

CNESP a dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanță.