mamaplus

Razele solare puternice ar putea distruge coronavirusul prezent pe suprafețe, în doar 30 de minute

-
//
25.06.2020

Cercetătorii americani au descoperit că razele solare puternice pot distruge în proporție de 90% coronavirusul prezent pe suprafețe, în doar 30 de minute.

Virusul COVID-19, originar din China, ar fi acoperit de un strat protector care se degradează atunci când este expus la soare. Un dermatolog explică efectele pe care radiațiile le au asupra organismului.

„Radiațiile ultraviolete ajută la creșterea fixării calciului în oase prin sinteza de vitamina D3. În primul rând, apără imunitatea și, în al doilea rând, vitamina D3 este foarte importantă pentru orice infecție de tip respirator. Prin urmare, vitamina D3, ea însăși, da, face bine, dar radiațiile ultraviolete nu”, a spus dermatologul Olga Simionescu.

Expunerea la soare poate fi eficientă, însă nu trebuie considerată o metodă de combatere a virusului cu probabilitate de 100%.

„Ideea că ne protejăm de soare și în felul ăsta distrugem virusul, nicidecum nu trebuie considerată ca singura măsură sau o măsură certă sau cu rezultat de 100% că poate să scadă viabilitatea virusului”, a declarat la rândul său Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.