Primul meu zbor cu balonul

Primul meu zbor cu balonul

-
//
16.05.2017

După promovarea turismului vinicol şi gastronomic am trecut la turismul de aventură. Nici nu realizam cât de fascinantă poate fi Moldova, descoperită altfel: cu căruţa, cu bicicleta, cu motoreta, cu ATV-ul, cu maşina de teren sau  cu balonul.

Primul meu zbor cu balonul

Despre primul zbor cu balonul peste Orhei aţi citit aici, iar acum vreau să vă povestesc cum a fost prima mea experienţă cu capul în nori.

În perioada 11-14 mai, în raionul Orhei s-a desfăşurat Cupa deschisă a Moldovei în Aeronautică, eveniment organizat de către  Federația Aeronauticii din Republica Moldova, cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, la care au participat 6 echipe. 

Din cauza condiţiilor meteo, au fost efectuate doar 2 zboruri în cadrul competiţiei.

Primul meu zbor cu balonul

Vineri, 12 mai, ora 7:30, mă uit pe geam şi văd un balon. Ies repede din casă şi fac poza asta, habar nu aveam ce avea să mi se întâmple a doua zi.

Sâmbătă, 13 mai, alarma mă trezeşte la 5.20, vorbesc cu Sergiu să aflu dacă au liber la zbor, el îmi zice că e prea densă ceaţa şi nu prea sunt condiţii de zbor.

(Cine este Sergiu Zavulan? Este primul moldovean care are licenţă de zbor şi este primul pilot care zburat cu balonul cu aer cald peste Moldova, preşedintele Clubului Naţional Sportiv „Aerobis”.)  

După mai multe teste şi măsurări, au decis să se deplaseze pe câmpul de lângă satul Selişte, raionul Orhei, ca să aştepte să se schimbe vremea în favoarea lor. Acolo am ajuns şi eu cu Victor Garştea, prietenul şi colegul meu de aventuri, cu care descoperim şi promovăm potenţialul turistic al raionului Orhei.

Primul meu zbor cu balonul

La 8.30 s-a dat liber la zbor! Le mulţumim organizatorilor că ne-au oferit posibilitatea să fotografiem baloanele nu doar de la sol, dar şi de la înălţime.

La 9.00 am urcat în balon! Aveam aşa de mari emoţii că nici n-am realizat cât de repede ne-am desprins de pământ. Avem misiunea de a face poze şi îmi doream să prind cât mai multe momente frumoase, iar emoţiile deveneau din ce în ce mai speciale :), aşa că am lăsat aparatul.

În acel moment, m-am uitat în jur cu ochii mei, nu prin obiectivul aparatului foto şi atunci s-a produs magia!

Eram cu capul în nori, în jurul nostru totul era alb, ca-n basme! Am rămas fără cuvinte! Eram în cer şi zburam, iar sufletul meu era inundat de emoţii, pe care nu le voi uita niciodată!

Primul meu zbor cu balonul

Mă aşteptam la mai multă adrenalină (şi poate chiar un pic de frică), dar să ştiţi că zborul cu balonul e despre armonie, linişte, magie şi vise! E un mijloc de zbor foarte sigur, în interior nici nu simţi că zbori, doare peisajele „mişcătoare” de sub ţine îţi sunt dovada că nu stai pe loc, dar eşti dusă de vânt.

Liberatea îţi zboară prin vene, prin suflet pluteşte armonia şi simţi cum în viaţa ta se întâmplă o magie! Tocmai trăieşti cele mai frumoase clipe şi realizezi cât de norocoasă eşti! 

Moldova, văzută de la înlăţimea unui zbor cu balonul, este mult mai frumoasă şi merită a fi descoperită de sus! Visul meu este să avem un balon cu aer cald, care să promoveze turismul, cu „pomul vieţii”, cu brandul turistic al ţării, pe o parte să fie scris #DescoperaMoldova şi #DiscoverMoldova. Vă imaginaţi câtă promovare eficientă faci ţării, doar participând la vreun eveniment internaţional, unde se adună mii de oameni. Sunt sigură că dacă se va dori cu adevărat, bani pentru acest proiect pot fi găsiţi.

Primul meu zbor cu balonul

Un zbor cu balonul durează maxim o oră, poţi zbura vreo 30 km, urcând şi coborând la înălţimi diferite. Noi am urcat până la 600 de metri. Puteţi alege să zburaţi dimineaţa, 2-3 ore după răsăritul soarelui sau seara, până la apus.

Un zbor cu balonul poate fi cadoul perfect, în special pentru oamenii care au „de toate”, dar le lipsesc emoţiile şi senzaţiile tari.

Primul meu zbor cu balonul

Costul unui zbor este de 100 euro de persoană sau 350 euro de grup (care au în total până la 270 de kilograme). Noi am fost 3 plus pilotul şi mai era loc în coşul balonului.

Pentru detalii şi rezervări, apelaţi cu încredere la Sergiu Zavulan – 069600999 (dacă îi spuneţi că aţi aflat despre zbor cu balonul, de la orheianca, veţi avea parte de o mică surpriză, la ceremonia de după zbor).

Primul meu zbor cu balonul

Am trăit unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea şi recomand la toată lumea să includă zborul cu balonul în wish list! Experienţa, aventura şi amintirile de neuitat create în timpul unui zbor cu balonul, sunt o valoare imaterială, care îşi merită investiţia.

Apropo de ceremonia de după zbor. Este una secretă şi nu am voie să vă povestesc prea multe despre ritualul ei, fiecare o va simţi pe pielea lui.

După primul meu zbor cu balonul, am fost botezată şi am primit un titlu nobil.

Primul meu zbor cu balonul

De azi înainte nu mai sunt doar orheianca, dar „Contesa de Orhei, cea care proslăveşte ţinuturile în lume”, titlu oferit de către căpitanul balonului.

În perioada 25-28 mai, aveţi şansa să zburaţi cu unul dintre cele 12 baloane cu aer cald, care vor participa la Aerobis Balloon Fiesta 2017 – eveniment internaţional, ajuns deja la a IV-a ediţie. (Mai multe detalii despre eveniment vor apărea în curând.)

Mai multe fotografii găsiţi pe pagina de facebook Visit Orhei, făcute de contele Victor Garştea (el tot a fost botezat la final de zbor).

Descoperiţi Moldova altfel, zburaţi cu balonul!

Primul meu zbor cu balonul

Primul meu zbor cu balonul

Primul meu zbor cu balonul

Primul meu zbor cu balonul

Sursa: orheianca.eu