mamaplus

Primul caz de rujeolă din acest an, depistat la un copil de 3 ani

-
//
23.01.2024

Primul caz de rujeolă din acest an a fost depistat la un copil de 3 ani din raionul Fălești. Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului de Sănătate Publică Fălești micuțul ar fi fost vaccinat în Germania, de unde a revenit acum un an, scrie TVN.

mamaplus

Primele simptome ale bolii au apărut pe data de 9 ianuarie. Până pe 11 ianuarie copilul a mers la grădiniță, așa că acum medicii întreprind măsuri pentru a nu admite apariția unui focar în localitate.

MIHAIL DVORNIC, medic epidemiolog: „Prima prezentare la medicul de familie a fost la 9 ianuarie a fost la prima examinare și până la data de 16 ianuarie a fost indicat tratamentul. La prima examinare avea niște erupții pe corp, temperatură și tuse. A fost indicat tratamentul, dar fără efect. Copilul este vaccinat cu o doză de vaccinul ROR în luna mai anul trecut. Deci doza până la 12 luni, următoarea este la 6-7 ani, și a treia doză, schema deplină la 15-16 ani.”

La momentul de față specialiștii din cadrul CSP Fălești împreună cu medicul de familie din localitate vor supraveghea starea de sănătate ai angajaților instituției de educație timpurie, dar și a copiilor care o frecventează.