mamaplus

Pediatrul Ana Coeva luptă în prima linie: ”Cei mai mici pacienți sunt bebeluși de o lună sau două luni”

-
//
15.04.2020

Cu fața plină de semne de la ochelarii de protecție, cu dorul la cei dragi și cu speranța în victorie. În aceste condiții luptă, în fiecare zi, medicii implicați în tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19. Printre ei este și Ana Coeva, pediatru la Spitalul Clinic Republican pentru Copii ”Emilian Coțaga”. Ea nu și-a văzut fiica de o lună, perioadă în care s-a preocupat de starea copiilor amenințați de coronavirus.

”Diferă mult situația de azi față de ceea ce făceam zi de zi. Sunt pacienți noi, cu o evoluție a bolii mai puțin previzibilă. Avem pacienți de vârstă foarte fragedă, avem și pacienți pozitivi cu vârsta de 2 luni, 1 lună și suntem cu ochii pe ei, adică îi monitorizăm zi de zi ca să nu apară careva complicații.”, susține pediatrul.

Ana Coeva are 4 ani de experiență în sistemul medical. De o lună, ea acordă asistență pacienților infectați cu virusul COVID-19. Cea mai grea încercare pentru Ana în această perioadă este dorul de familie și mai ales de fiica sa.

”Fata mea este la bunici. Da, este foarte greu, dar mă bucur că bunica i-a explicat situația. Ea știe unde este mama, ce face mama și de ce nu vine acasă. Cea mai mare frică a mea a fost la primul pacient. Știam deja că este pozitiv și când am intrat, încercam să țin cont de reguli: să nu mă ating, să nu mă așez... Dar, totodată, sunt pacienți mici pe care nu pot să-i examinez la distanță.”, a mai adăugat medicul.

Ana își dorește ca oamenii din țara noastră să conștientizeze gravitatea situației și să manifeste disciplină, să rămână în autoizolare. Ea consideră că aceasta ar fi cea mai clară dovadă a respectului față de medici, care își riscă sănătatea în numele binelui comun.