mamaplus

Părinții pot afla mai rapid programul lecțiilor și notele copiilor. Peste 400 de instituții de învățământ implementează Agenda Electronică

-
//
01.03.2024

În anul curent de studii, 424 instituții de învățământ implementează în regim de pilotare Agenda electronică din cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), transmite MOLDPRES.  

mamaplus

Agenda electronică permite accesul ușor și rapid la informații, indiferent de locație sau oră. Părinții și/sau reprezentanții legali ai elevilor pot afla în orice moment programul lecțiilor, cursurilor și vacanțelor, pot verifica temele, notele sau absențele copiilor. 

Agenda Electronică este o platformă web care nu necesită instalarea aplicației pe dispozitiv sau deținerea unor competențe avansate în utilizarea tehnologiilor digitale, interfața simplă și intuitivă. Aceasta poate fi accesată la următorul link: https://agenda.sime.md/. 

Ministerul Educației și Cercetării încurajează părul să utilizeze acest instrument pentru a verifica reușita copiilor, dar și alte informații privind activitățile educaționale ale acestora.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova activează circa 1200 de școli.