Orașul Cimișlia s-a transformat într-un paradis al florilor. La târg au venit zeci de cumpărători, dar şi oaspeţi speciali

Orașul Cimișlia s-a transformat într-un paradis al florilor. La târg au venit zeci de cumpărători, dar şi oaspeţi speciali

-
//
23.04.2018

Orașul Cimișlia s-a transformat într-o imensă grădină cu flori. Zeci de producători agricoli s-au lăudat cu diverse specii de arbuşti, plante decorative şi flori de toate culorile. Specialiștii le-au oferit cumpărătorilor și sfaturi preţioase despre cum trebuie îngrijite corect plantele. 
Orașul Cimișlia s-a transformat într-un paradis al florilor. La târg au venit zeci de cumpărători, dar şi oaspeţi speciali
"Astăzi avem mai mulți arbori și arbuști decorativi de diferite forme, avem flori de diferite forme și deja s-au vândut. Prețurile variază de la 10 lei până la 200 de lei", a spus Ana Mişcenco, sivicultor.

"Cu floarea trebuie să vorbești ca şi cum ai vorbi cu o persoană. Trebuie să o cauți, să o uzi, să-i dai tot ce vrea", a explicat Ana Capmari, agricultor.

Aproape fiecare vizitator al târgului a plecat acasă cu ghivece de flori:

"Le vom planta în grădină și care le-am luat de vazon o s să le punem pe geamuri".

"Mi-am făcut să fie o paradă frumoasă și acasă nu numai în centrul orașului, dar și la noi la Basarabeasca".

Oamenii au putut admira și o paradă a copiilor costumați tematic. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Cimișlia. 

"Participă 11 raioane, peste 35 de producători de flori dintre care și din Chișinău", a declarat Iovu Bivol, preşedintele raionului Cimişlia.

Festivalul "Parada Florilor" a uimit şi oaspeții speciali. 

"Dacă noi, dacă țara are timp, are dorință să se ocupe cu astfel de sărbători, eu cred că noi putem spune că avem o doză de optimism, care o să ne ajute să depășim multe alte probleme care pe noi ne deranjează", a precizat Dumitru Diacov, președinte de onoare PDM.

În contextul sărbătorii, dar şi pentru că le pasă de mediul înconjurător, tinerii democrați din Cimişlia au plantat peste 20 de pomi fructiferi în Scuarul Copilăriei din oraș. 

"Au făcut un act de caritate pentru raionul Cimișlia și au sădit o alee de copaci, de pomi fructiferi pentru ca să ne bucurăm în fiecare primăvară de înflorire și de fructe frumoase", a subliniat Dumitru Munteanu, președintele organizațeiei tineret a PDM, Cimișlia.

"Am plantata măr, cireș, vișine", a spus Radu Cherdevară, vicepreședintele Tinerii Democrați ai PDM.

"Considerăm că aceasta este datoria fiecărui cetățean al Republicii Moldova ca să aibă grijă de mediu ambiant, de țara lui", Radu Lupan, membru Tinerii Democrați ai PDM.

Expoziţia "Parada Florilor" din raionul Cimişlia se află la a cincea ediție.

Sursa: publika.md