mamaplus

O profesoară de 46 de ani a murit de COVID-19 după ce a refuzat vaccinarea şi testarea

-
//
09.11.2021

O profesoară de doar 46 de ani a murit după ce a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2. Profesoara nu a dorit să fie testată sau să se vaccineze, deşi se simțea rău. Femeia a fost înmormântată duminică, 7 noiembrie. Tragedia a avut loc într-o localitate din județul Argeș, România.

Mama sa era bolnavă de mai mulți ani şi locuia cu ea într-un apartament pentru a o îngriji. Profesoara a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2 împreună cu mama sa la începutul săptămânii trecute, însă când ambulanța a venit ca să le testeze, profesoara nu a dorit să fie testată. Nu a dorit nici să meargă la spital, deşi starea sa nu era una bună.

Miercuri 3 noiembrie, sora profesoarei l-a sunat pe directorul liceului.

„Mi-a spus că Anca şi mama sa au COVID-19. Am întrebat-o dacă are test pentru Anca şi mi-a spus că nu. În schimb, mi-a trimis dovada testului pozitiv pentru mama sa şi mi-a spus că sunt carantinate de către DSP Argeş. Doamna profesoară nici nu avea test şi nici nu era vaccinată”, a declarat directorul Valentin Scarlat.

Joi 4 noiembrie, în jurul prânzului, profesoara Anca Preda l-a sunat pe directorul liceului.

„M-a sunat cu o zi înainte să moară. Mi-a spus că are COVID-19. I-am spus să stea liniştită, că voi găsi un coleg să o înlocuiesc. A doua zi, vineri, 5 noiembrie, am fost şocat să aflu că a fost luată cu Ambulanța, că a intrat în şoc cardiorespirator şi că s-a stins din viață… Virusul acesta e foarte înşelător. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, o cunoşteam de mai mulți ani. Am ajutat-o să ajungă aici, să fie aproape de casă”, a mai adăugat directorul Valentin Scarlat pentru „Adevărul”.