mamaplus

O învățătoare a încercat să liniștească doi elevi pulverizându-le în față spray paralizant

-
//
18.09.2019

O profesoară din localitatea Sântău, județul Satu Mare, a încercat să liniștească doi elevi care deranjau ora pulverizându-le în față spray paralizant. Conducerea școlii a anunțat poliția, iar învățătoarea a fost reținută pentru 24 de ore.

mamaplus

Copiii care au avut parte de acest tratament au 6 și 7 ani, iar imediat după incident au fost duși la spital, însă nu au avut nevoie de îngrijiri speciale și se află acum în afara oricărui pericol. După ce a chemat poliția, conducerea instituției a luat decizia de a evacua toată școala.

Conform presei locale, învățătoarea care a rănit copiii le-ar fi spus polițiștilor că a fost „agresată” de cei mici.

„Nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles”, a spus Călin Drula, inspectorul general școlar.

Învățătoarea, care are 43 de ani, a fost repartizată la această școală în urma concursului de angajare ca profesor suplinitor și avea aviz psihologic favorabil. Totuși, existau suspiciuni în privința ei pentru că, în repetate rânduri, după ce și-a primit postul de suplinitor în alte școli, a venit o perioadă la ore, iar apoi a renunțat la post.

Contractul de muncă al învățătoarei a fost desfăcut, iar clasa ei a fost preluată de alt cadru didactic.

Sursa