O altă problemă în școli și grădinițe: lipsa personalului medical

O altă problemă în școli și grădinițe: lipsa personalului medical

-
//
18.09.2017

Instituțiile de învățământ din Chișinău duc lipsă de personal medical. Această problemă a fost identificată după ce au fost făcute mai multe verificări prin școli și grădinițe.

O altă problemă în școli și grădinițe: lipsa personalului medical

Potrivit șefului Direcției Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, lipsa personalului medical este o problemă gravă.

„În niciun sector școlile și grădinițele nu sunt completate în totalitate cu cadre medicale. Nu are cine să monitorizeze starea de sănătate, alimentația copiilor ș.a.”, a precizat Mihai Moldovanu.

Încă o problemă este că unele clase, în care sunt circa 40 de copii, sunt supraaglomerate, norma fiind de 25-30 de copii. Astfel, nu se respectă Regulamentul sanitar, fiind pusă în pericol sănătatea copiilor.

„Observăm că în ultimul timp copiii se îmbolnăvesc tot mai des, iar paradoxul constă în faptul că supraaglomerare este în clasele primare, cu copii mici, care și se îmbolnăvesc cel mai des”, a subliniat Moldovanu.

„Directorii spun că părinții insistă asupra rezolvării acestei probleme, dar ei sunt interesați să aibă mai mulți copii în clase, de când finanțarea instituțiilor se efectuează în funcție de numărul de elevi: mai mulți elevi - mai mulți bani. Pe de altă parte, avem o sumedenie de școli pe jumătate goale”, susține șeful Direcției sănătate.

În context, conducerea Direcției sănătate a cerut primarului interimar al capitalei, Nistor Grozavu, să dispună crearea unei comisii complexe care să evalueze starea lucrurilor în această privință și să propună soluții.

Sursa: noi.md