Din cauza temperaturilor ridicate, în această lună, numărul cazurilor de insolație a crescut cu 25 la sută față de luna precedentă. De cele mai multe ori, ajutorul medicilor este solicitat de persoane cu afecțiuni cronice, care fac față cu greu caniculei. În această perioadă, operatorii Serviciului unic de urgență 112 înregistrează zilnic câte 20-30 de apeluri din partea cetățenilor afectați de caniculă.
Specialiştii afirmă că cel mai mult au de suferit vârstnicii, femeile însărcinate, pacienții cu hipertensiune arterială şi copiii. Potrivit medicilor, insolația sau şocul termic poate apărea chiar şi după jumătate de oră petrecută sub razele solare.
Pe timp de caniculă, specialiştii recomandă evitarea plimbărilor în aer liber între orele 11:00-18:00. În cazul insolației sau a şocului termic, este foarte important să fie acordat la timp primul ajutor medical, spun specialiştii.
Locuitorii capitalei afirmă că le este greu să facă față temperaturilor caniculare:
Medicii recomandă oamenilor să sune imediat la 112 în cazul în care, pe timp de caniculă, simt slăbiciune, amețeală sau greață.