mamaplus

Mici cu termenul de valabilitate expirat și semințe de in cu molii, depistate de inspectorii ANSA

-
//
21.03.2022

Produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, fructe și legume alterate, loturi de pește fără mențiunea țării de origine. Sunt doar câteva dintre abaterile de la normă depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Inspectorii ANSA au efectuat controale  în rețelele de comerț, blocuri alimentare din incinta azilurilor / sanatoriu din capitală și din alte orașe și au scos la iveală prezența pe rafturile magazinelor și în depozitele instituțiilor sociale produselor de proastă calitate.

Astfel, au fost expuse spre comercializare produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat

  • carne refrigerată și semifabricate din carne, în cantitate de 18,5 kg );
  • 11,5kg de pește refrigerat în lipsa mențiunii ”țara de origine”;
  • 8 loturi de produse alimentare în lipsa informației pentru consumatori (bomboane în sortiment comercializate în vrac);
  • expunerea spre comercializare a fructelor citrice (mandarine/portocale) și legumelor (ridiche neagra, castraveți) la preț redus, cu vizibile semne de alterare;
  • 2 loturi de produse alimentare marcate necorespunzător, și anume în lipsa indicării anul fabricării;
  • 1 lot de semințe de in infestate (cu prezența moliei);

Inspectorii ANSA au întocmit procese-verbale administratorilor magazinelor și instituțiilor sociale, care au fost  sancționați cu amenzi. De asemenea, toate produsele neconforme au fost retrase din comercializare.

Specialiștii ANSA recomandă cetățenilor care depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, să anunțe inspectorii ANSA la numărul de telefon: 0 800 800 33.

mamaplus
mamaplus
mamaplus