Mai mulți adolescenți au fost bătuți de educatori la tabără

Mai mulți adolescenți au fost bătuți de educatori la tabără

-
//
07.09.2017

Mai multe mămici din Moldova au avut parte de șocul vieții lor după ce copiii lor s-au întors de la tabără cu corpurile pline de vânătăi. Chiar dacă inițial nu au vrut să recunoască, până la urmă tinerii le-au spus părinților că au fost bătuți de educatori.

Mai mulți adolescenți au fost bătuți de educatori la tabără

Câţiva elevi din clasele a cincea și a șaptea din satul Hârtop, raionul Cimişlia, s-au plâns că au fost bătuţi de către doi educatori la o tabără din satul Zloți, acelaşi raion, în ultima zi a sejurului. Dosarul penal deschis în acest caz este acum pe masa judecătorilor.

Mama unuia dintre băieți povestește că, atunci când copilul ei a ajuns acasă de la tabără, a observat că avea vânătăi pe tot corpul. Mai mult, fiul ei şchiopăta, dar iniţial a refuzat să le vorbească părinţilor despre cele întâmplate. Până la urmă, adulţii au aflat ce au păţit adolescenţii în tabără, la sfârşitul sejurului de 10 zile.

Și primarul satului Hârtop din raionul Cimișlia, Vladimir Medoni, ştie despre acest incident. Potrivit lui, unul dintre cei doi tineri care i-au bătut pe adolescenţi urmează să ajungă profesor de educație fizică.

Solicitat de Jurnal TV, șeful Direcţiei raionale de Învăţământ Cimişlia, Mihai Popescu, a declarat că au fost întreprinse o serie de acțiuni în acest caz, printre care mustrarea şi eliberarea din funcție a celor doi educatori. Și șeful Inspectoratului de Poliție din raionul Cimișlia, Dan Pârlici, ne-a confirmat că în urma expertizei medico-legale s-a stabilit că adolescenții au fost bătuți. În acest caz a fost deschis un dosar penal, care se află pe masa judecătorilor.

Video aici: jurnal.md