mamaplus

La Chișinău este permisă organizarea nunților și cumetriilor cu respectarea unor condiții

-
//
08.05.2021

Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a emis astăzi, 8 mai, o nouă hotărâre potrivit căreia se permite desfășurarea evenimentelor cu participarea a cel mult 50 de persoane. 

„Se admite desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentare publică cu participarea a cel mult 50 persoane, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control a infecției COVID-19, cu întocmirea obligatorie, de către organizatori, a listei participanților la eveniment”, se arată în decizia CESP.

Totuși, autoritățile recomandă ca evenimentele să se desfășoare în spații deschise. În ceea ce privește activitatea discotecilor și a cluburilor de noapte, acestea rămân închise pentru o perioadă nedeterminată.

„Se interzice, în continuare, activitatea cluburilor de noapte, activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă a unității comerciale (exemplu: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.)”, se mai arată în hotărârea CESP.

Te-ar putea interesa și articolul Invitații la nunțile și cumetriile din Moldova vor trebui să prezinte datele din buletin

Precizăm că, astăzi a avut loc ședința CESP, în cadrul căreia au fost luate mai multe decizii în ceea ce privește situația epidemiologică în Chișinău. Comisia a permis accesul în cimitirele din Capitală, începând de mâine, 9 mai.

Totodată, de marți, 11 mai, elevii din instituțiile de învățământ din Capitală vor reveni în băncile școlii după vacanța de Paști. Ion Ceban anunță că sunt permise desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, însă fără prezența spectatorilor, iar numărul de persoane prezente în încăperi este stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.