mamaplus

Invitații la nunțile și cumetriile din Moldova vor trebui să prezinte datele din buletin

-
//
11.05.2021

Dacă vrei la nuntă sau la cumetrie, trebuie să prezinți datele din buletin. Este o nouă regulă pentru petrecerile cu până la 50 de invitați care au primit recent undă verde. Între timp, terasele se redeschid și pot activă până la ora 23.00. Aici reguli nu au fost stabilite, așa că fiecare administrator face cum crede că e mai bine, transmite protv.md.

"Avem un algoritm bine pus la punct, termometria, lista epidemiologică a tuturor oaspeților, precum și aranjarea la mese. Pe lista va apărea numele fiecărui invitat, numărul de contact, cel de identitate, adresa de email, precum și domiciliul. De obicei, lumea rămâne indignată să dea aceste informații. Ajungem la un numitor comun cu toți oaspeții și le pregătim din timp.”, susține Ana Iacub, director restaurant.

Potrivit președintei Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement, regulile au rămas aceleași, cu excepția distanței între mese.

“Distanța de la 1.5 metri s-a modicat la un metru. Termometria la intrarea în local, acum în sezonul cald și la terase. Dezinfectantul în zone vizibile. Grupurile sanitare aerisite și curate, mesele să fie dezinfectate, masca pentru personal. În cazul în care se atestă că un participant de la eveniment are anumite simptome, noi suntem obligați să prezentăm această listă cu toți participanții.”, a menționat Aneta Zasavițchi, președinta Asociaței restaurentelor și localurilor de agerment.

Potrivit lui Zasavițchi, anul acestea vor mai puține mese afară, deoarece gheretele nu au voie să deschidă terase.