La ce trebuie sărenunțați dacă ați dormit insuficient

La ce trebuie sărenunțați dacă ați dormit insuficient

-
//
27.11.2014

În articolul ce urmează vom vorbi despre greșelile admise deseori de oamenii, care suferă de insomnie și dorm insuficient. Totodată, vă vom oferi câteva sfaturi utile cum să evitați acest lucru. Așa dar, ce nu trebuie să faceți de dimineață dacă ați dormit rău? 

La ce trebuie sărenunțați dacă ați dormit insuficient

Consumați băuturi energizante 

Dacă nu ați dormit suficient și respectiv, nu ați reușit să vă odihniți noaptea, iar de dimineață trebuie să mergeți la serviciu, puteți face o pauză și să beți o ceașcă de cafea tare sau o băutură răcoritoare. Însă, nici într-un caz nu consumați băuturi energizante, reclamate pe larg la televizor. Asta deoarece, ele conțin un șir de componente nocive pentru organism. De aceea, excesul de consum al acestor băuturi fără îndoială se va răsfrânge negativ asupra sănătății dvs.. 

Renunțați la efortul fizic 

Dacă organismul nu primește odihna necesară și un somn sănătos, acest lucru poate provoca ridicarea nivelului de zahăr și colesterol în sânge, care vor influența bătăile inimii. La rândul său, în multe cazuri aceasta va provoca dezvoltarea bolilor cardio-vasculare. Iar abaterile de la normă a nivelului de zahăr în sânge și intensificarea bătăilor inimii vor face să vă simțiți toată ziua obosită și distrusă. De asemenea, vi se poate face somn în cel mai nepotrivit și neașteptat moment. 

Cel mai bun sfat în astfel de situații – acordați ceva timp antrenamentelor fizice, în special unor exerciții pentru cord (de întărire), care contribuie la eliberarea adrenalinei și vă vor ajuta să vă treziți. 

De asemenea, există un remediu simplu: când ieșiți afară, priviți spre cer. Dacă acesta este senin și albastru, atunci alegeți un punct pe el și opriți privirea asupra lui pentru câteva minute. Această metodă simplă este foarte eficientă, deoarece provoacă o oarecare reacție biochimică, în rezultatul căreia se diminuează producerea melatoninei – hormonul care provoacă somnolența.

La ce trebuie sărenunțați dacă ați dormit insuficient

Dorm mai mult de 15 minute în timpul zilei 

Celor, care au avut o noapte fără somn li se recomandă să bea de dimineață o ceașcă de cafea tare, după care să se culce, însă nu mai mult de 15 minute!. Potrivit investigațiilor medicale, cofeina își face efectul abia peste 20 de minute după ce ajunge în organism. De aceea, beați o cafea și dormiți doar 15 minute, atunci deja peste 5 minute după trezire vă veți simți odihnită și plină de puteri. Și desigur, dacă veți dormi mai mult de un sfert de oră, cofeina va avea un efect diametral opus asupra organismului dvs.. 

Aplicați pe față câteva straturi de machiaj 

Evident, atunci când nu reușim să dormim bine noaptea, dimineața nu arătăm cel mai bine: avem pielea palidă iar ochii sunt roșii și umflați. Aceasta se întâmplă din cauză, că de regulă, pe parcursul nopții, prin glandele sudoripare se elimină o cantitate mare de toxine. Iar dacă organismul dvs. nu se odihnește bine, este perturbată activitatea celulelor, fiind afectată funcțiile lor, care sunt îndeplinite în timpul somnului. Și totuși  nu trebuie să aplicați pe față câteva straturi de machiaj. Cosmetici el ar putea să îmbunătățească exteriorul dvs., însă nu va aduce beneficiu sănătății. Vă recomandăm să rezolvați problema aspectului pe cale naturală.

De exemplu, să faceți un peeling pe bază de produse naturale, care nu doar va ajuta să să împrospătați tenul, dar și va îmbunătăți procesul circulației sangvine. Dacă aveți cearcăne sub ochi, folosiți o cremă specială sau aplicați compres din romaniță. 

La ce trebuie sărenunțați dacă ați dormit insuficient

Nu uitați, că somnul este vital pentru organismul nostru. Insuficiența de somn afectează lucrul multor organe și lovește dur în sănătatea noastră. Insuficiența de somn face să obosim mai repede, să devenim nervoase, să avem probleme cu memoria și concentrarea. Acest lucru se va reflecta și asupra exteriorului nostru: dacă suferiți de insomnie, veți arăta permanent obosită, palidă, cu cearcăne vizibile sub ochi. Se știe, că oamenii care dorm insuficient, devin victime ale crizelor de nervi, stresurilor și depresiilor. De aceea, este important să înțelegeți, ce rol enorm are somnul sănătos în viața noastră; dacă vă este cunoscută problema insomniilor și a insuficienței de somn – încercați să o rezolvați cât mai rapid posibil!.