mamaplus

Într-o localitate din nordul țării va fi permis accesul în cimitire de Paștele Blajinilor

-
//
05.05.2021

Accesul cetățenilor în cimitirele din municipiul Edineț va fi permis de Paștele Blajinilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică Edineț, la data de 4 mai. Potrivit hotărârii, se recomandă desfăşurarea activităților ce țin de organizarea întrunirilor cu caracter religios, în perioada Paștelui Blajinilor, cu respectarea unor măsuri de prevenire şi control al infecției cu COVID-19.

  • Admiterea în interiorul cimitirului a unui număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 m.p. pentru fiecare persoană şi o distanță fizică de siguranță de minimum 2 metri între persoanele participante la activitățile religioase 
     
  • Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt persoane, rude de gradele 1 (bunici, părinți nepoți).
     
  • Efectuarea triajului observațional şi măsurarea temperaturii corpului la intrarea în cimitire a fiecărei persoane, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă şi informarea lor despre necesitatea consultării medicului.
     
  • Purtarea obligatorie a măştii de protecție pe toată durata aflării pe teritoriul cimitirului.

Menționăm că în municipiul Edineț se constată o descreștere a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.