mamaplus

Interpretul Iurie Sadovnic a decedat. Primele detalii despre tragedie

-
//
07.06.2021

Îndrăgitul artist Iurie Sadovnic s-a stins din viață în această după-amiază la vârsta de 69 de ani. Tragedia s-a întâmplat cu puțin timp în urmă, în sectorul Botanica al capitalei. Potrivit oamenilor legii, artistul s-a sinucis. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al Poliției capitalei, Natalia Stati.

Poliția a fost alertată la 14:21, de către soția interpretului.

„În cadrul investigațiilor politiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală. Soția sa a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când s-a întors l-a găsit decedat”, ne-a declarat Natalia Stati.

Arma era deținută legal de către Iurie Sadovnic. Poliția mai precizează că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit portalului deschide.md, înainte de a se împușca cu o armă deținută legal, artistul ar fi lăsat un bilețel de adio în care scrie că a obosit de boli și nu vrea să fie pentru nimeni o povară.

De-a lugul carierei, s-a făcut bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară, fiind distins cu un arsenal de medalii si premii precum: Titlul de Artist emerit al RSSM (1984); Medalia “Meritul Civic” (1993); Medalia “Mihai Eminescu” (2000); Titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și cu Ordinul Republicii (2015);

Iurie Sadovnic deține în palmaresul său și o serie de șlagăre: “Dragă o Tee” , “Am să plec în codrul verde”, “Căprioara”,  “Mândro, cui mă lași pe mine”, “Fața pâinii”, “Noi pace vrem”, “Măicuța”, “Andrii Popa”, “Demnitate”, “În limba Ta” ;