Încă doi candidați eliminați de la bac

Încă doi candidați eliminați de la bac

-
//
08.06.2016

Candidații la Bacalaureat au susținut, astăzi, examenul la limba de instruire, iar doi dintre ei au încercat să copieze și au fost eliminați de la sesiune.

Încă doi candidați eliminați de la bac

Aceștia nu vor mai putea susține nici examenele următoare și se vor prezenta la sesiunea din anul viitor. Menționăm că și la examenul anterior doi tineri au încercat să copieze și au fost prinși.

Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, peste 14 mii de candidați au susținut astăzi examenul la limba și literatura română, iar aproape 3000 – la limba rusă.

Următorul examen din sesiunea curentă de bacalaureat va avea loc vineri, la limba străină.

Anatol Topală a spus că peste 10 mii de candidați vor susține examen la limba engleză, peste 7000 – la limba franceză, 258 – la limba germană, circa 80 – la limba spaniolă, 52 – italiană și 40 – la limba turcă.

Menționăm că examenul de bacalaureat se desfășoară în perioada 3-21 iunie, în 102 centre. La sesiunea curentă sînt admiși 21 524 de candidați, dintre care 16 282 sînt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5 242 sînt restanțieri din sesiunile anterioare.

Sursa: ziarulnational.md