mamaplus

Fotomodelul de 21 de ani care și-a pierdut ambele picioare din cauza complicațiilor Covid-19: “Pot avea copii, pot avea un viitor”

-
//
21.03.2023

La 21 de ani, Claire Bridges are un spirit matur care îi uimește atât pe cei care o iubesc, cât și pe medicii care au fost nevoiți să o opereze la inimă și să îi îndepărteze ambele picioare pentru a-i salva viața. Povestea ei, prezentată de CNN, este cu adevărat impresionantă, scrie ziare.com.

mamaplus

„Avea dorința de a trăi, perseverență și un fel de sclipire în ochi – le spun tuturor pacienților mei că asta înseamnă jumătate din bătălie”, a declarat Dr. Dean Arnaoutakis, chirurg vascular la University of South Florida Health din Tampa, care i-a amputat picioarele lui Bridges după complicații cu Covid-19.

„Majoritatea oamenilor ar fi deznădăjduiți și ar simți că viața i-a înșelat”, a declarat Dr. Ismail El-Hamamsy, profesor de chirurgie cardiovasculară la Școala de Medicină Icahn de la Mount Sinai din New York, care a operat inima lui Bridges.

„Dar ea mi-a spus: Mă simt ca și cum aș fi cea mai norocoasă persoană de pe această planetă. Am toată viața în față. Pot avea copii, un viitor, atât de multe lucruri pe care să le aștept cu nerăbdare. Nu a fost o singură dată când m-am uitat în ochii ei să nu simt că pozitivismul ei era adevărat și autentic”, a spus el.

Era o tânără cu o viață normală, dar cu un defect cardiac comun

În ianuarie 2022, Bridges era un fotomodel de 20 de ani, cu propriul apartament, o gașcă de prieteni și o slujbă part-time ca barman în St. Petersburg, Florida. Era vegană și sănătoasă.

Când a luat Covid-19 în acea lună, nimeni nu se aștepta ca ea să fie spitalizată, mai ales că era complet vaccinată.

Dar Bridges se născuse cu un defect cardiac genetic comun: stenoza valvei aortice, o mutație a valvei din artera principală a inimii, aorta. În loc să aibă trei cuspide, sau clapete, care lasă sângele bogat în oxigen să curgă din inimă în aortă și în restul corpului, persoanele cu stenoză aortică se nasc adesea cu doar două. Afecțiunea face ca inima să lucreze mai greu pentru a-și face treaba, provocând adesea dificultăți de respirație, amețeli și oboseală.

„Puteam să fac exerciții și alte lucruri, dar nu puteam să fac niciodată sport”, a declarat ea pentru CNN. „Nu puteam să alerg. Nu puteam să mă suprasolicit”, a explicat ea.