Forfotă mare în magazine! Costumele de carnaval pentru copii, la mare căutare

Forfotă mare în magazine! Costumele de carnaval pentru copii, la mare căutare

-
//
09.12.2016

Costumele de carnaval pentru copii sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă. Prin urmare, saloanele de unde pot fi închiriate sau cumpărate acestea sunt foarte vizitate, cheltuielile părinților ridicându-se chiar și la câteva mii de lei. 

Forfotă mare în magazine! Costumele de carnaval pentru copii, la mare căutare

Părinții vor ca odraslele lor să fie cele mai frumoase. Unii dintre ei preferă costumele din magazine, iar alţii optează pentru cele cusute la comandă:

"Am o fetiță de grădiniță și vreau în acest an să apelez la serviciile unor profesioniști pentru o rochiță de fulguță."

Piesele vestimentare cusute la comandă ajung să coste până la 3.000 de lei.

"Fetițele până la o anumită vârstă sunt ele cele care dictează și toate vor să fie prințese de aceea predominant sunt rochiile aşa cum aţi văzut pe fetiţele noastre", a declarat designerul vestimentar, Tatiana Bordianu. 

Forfotă mare este şi în saloanele de închiriere a costumelor.

"Sunt rezervări, oamenii vin, cel mai întrebat anul acesta am observat că sunt fulguțele și Crăciuneii", a declarat administratorul unui magazin, Dana Sologub. 

Chiria unui costum ajunge până la 320 de lei, iar accesoriile - până la 100 de lei. Pentru a evita forfota din saloane sau magazine, mai mulți părinţi din Ialoveni au decis să deschidă un atelier de confecționare a costumelor chiar în incinta grădiniţei.

"Asta am făcut costum de urs. Adică aici este şi fustiţă, înlocuim cu fustiţa şi se primeşte pentru fetiţă, aici cu pantalonii deja e pentru băieţi", a declarat Natalia Mîra. 

Părinţii spun că astfel sunt scutiţi de cheltuieli în plus și nici nu sunt nevoiți să piardă timpul prin magazine. În patru ani, la atelier au fost cusute peste o mie de costume, care acum sunt date în chirie la un preţ simbolic de 50-60 de lei.

"Oricine vine, chiar vin şi colegii noştri din sate, şi vin din municipiul Chişinău, din Ialoveni şi închiriază", a spus directorul Grădiniţei Licurici, Tatiana Vrăjmaş. 

Şi pentru ca sărbătorile să fie memorabile, părinţii apelează la fotografi profesioniști. Pentru acest serviciu, ei trebuie să plătească până 4.500 de lei.

Sursa: Publika.md