Folosim sau nu înălbitor?  În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"

Folosim sau nu înălbitor? În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"

-
//
25.02.2016

Folosim sau nu înălbitor?  În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"

Micuții sunt, de obicei, foarte activi și curioși, pentru ei este ceva obișnuit să facă mai multe lucruri concomitent. Ei pot să alerge, să se joace, să mănânce și să deseneze practic în același timp. De aceea nu este de mirare că, spre seară, rochițele sau costumele de sport ale copilului Dumneavoastră, cumpărate la magazine de firmă, au imprimate pe ele toată activitatea lui furtunoasă din ziua respectivă. Pe hainele copilului pot fi observate și urme de suc sau fructe, și pete de iarbă, și dungi de înghețată de ciocolată, dar și amprentele palmelor murdare. Desigur, astfel de „ornamente” nu înseamnă „artă”, prin urmare, trebuie să scăpăm de ele cât mai urgent.

Folosim sau nu înălbitor?  În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"

Spălarea obișnuită în mașina de spălat permite îndepărtarea petelor de grăsime, precum și a urmelor de rimel, ruj sau cremă de ghete. Înălbitorul praf special conceput pentru hainele micuților „Ушастый Нянь” intensifică acțiunea detergentului și înălbește hainele copiilor de orice vârstă, inclusiv ale nou-născuților.

Avantajul acestuia este că înălbește fără fierbere, la temperaturi mici, ceea ce permite păstrarea aspectului exterior al hainelor chiar și după mai multe spălări. Poate fi utilizat pentru diferite tipuri de țesături, atât în cazul spălării manuale, cât și la mașină. Asigură o economie de 50% la detergenți. Nu conține clor, care este toxic pentru organismul copiilor chiar și prin țesături.

Regulă: Optați pentru produse de spălat special concepute pentru copii, nu folosiți detergenți „pentru adulți”, chiar dacă vi se pare că aceștia spală mai bine. În compoziția lor intră substanțe active mai agresive, diferiți compuși chimici pentru facilitarea călcării, păstrarea culorilor etc., care pot irita pielea fină și sensibilă a copiilor. O altă posibilitate este să folosiți detergenți obișnuiți, dar într-o doză mai mică decât cea recomandată, și să setați mașina pentru o clătire suplimentară.

Cum să scoatem petele de pe hăinuțele celor mici

Petele de pe hăinuțe sunt întotdeauna consecințele unei aventuri pentru cel mic, atunci când face o nouă descoperire, dar și o provocare pentru Dumneavoastră, atunci când trebuie să o îndepărtați! Scoaterea petelor de pe hainele copiilor este uneori o sarcină foarte dificilă. Dar există câteva secrete care vă ajută în acest proces migălos!

Înmuierea ajută la îndepărtarea unui număr mare de pete foarte răspândite. Apa rece va scoate petele de cariocă, ceai și cafea neagră, urmele de pix și de orice suc, chiar și de măr. În apă călduță se înmoaie petele de produse lactate, ciocolată și dulcețuri, precum și de noroi sau iarbă. O oră este suficientă pentru îndepărtarea petelor mai dificile, iar apoi hainele pot fi spălate în mod obișnuit. Sub jetul de apă rece se scot petele de mere, inclusiv de suc și piure de mere. Aceeași metodă poate fi aplicată în cazul urmelor de acuarelă, vopsele de guaș, latex și acril pe bază de apă. Cu apă curgătoare se spală și petele de sânge, dacă acestea nu s-au uscat.

Dar soluția de îndepărtare a petelor „Ушастый Нянь” poate înlocui toate aceste trucuri populare, uneori greu de pus în practică.

Folosim sau nu înălbitor?  În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"

Aceasta este destinată pentru toate tipurile de țesături și toate tipurile de pete. Elimină mirosurile neplăcute și urmele de grăsime, ciocolată, fructe, ceai, iarbă, petele specifice bebelușilor, protejează culorile, poate fi folosit atât pentru rufele albe, cât și pentru cele colorate, se dizolvă ușor și este compatibil cu orice detergent.

Una dintre calitățile de bază ale acestei soluții de îndepărtare a petelor este netoxicitatea. Nu conține clor, coloranți și substanțe aromatice.

Regulă: Înainte de a încerca îndepărtarea unei pete, trebuie să stabilim sursa și compoziția acesteia. Este mai bine să aplicăm produsele de curățat pe partea interioară a țesăturii, iar pe cea superioară să aplicăm o bucățică de stofă albă. 

Folosim sau nu înălbitor?  În ajutor ne vine "Ушастый Нянь"