mamaplus

Experții în sănătate bat alarma: Ne așteaptă al șaselea val de infectări cu COVID-19

-
//
09.03.2022

Ne aşteaptă un nou val de infectări cu coronavirus, al şaselea la număr. Potrivit experților în sănătate, nu este exclusă nici apariția unor noi tulpini ale virusului.

”Ar fi o posibilă creştere în perioada toamnă-iarnă, îndemnul către toți cei care fac politici de sănătate, ca coronavirusul să fie abordat cu celelalte maladii virale sezoniere, cum e gripa sezonieră”, susțin specialiștii de la noi.

Experții în sănătate nu exclud ca noul val de COVID-19 să fie mai agresiv decât celelalte.

”Următoarea tulpină ar fi la fel de virulentă ca şi Omicron, însă mult mai patogenă în ceea ce ține de afectarea grupurilor de risc şi a celor nevaccinați. Am putea să ne confruntăm cu o tulpină şi mai virulentă şi mai patogenă, însă, sezonieră.”, afirmă Inga Pasecinic, expert în sănătate.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății nu anticipează un nou val de infectări, însă precizează că numărul cazurilor noi va creşte, întrucât în țară vin tot mai mulți refugiați din Ucraina.

Autoritățile susțin că în asemenea condiții, măsurile de protecție nu vor fi anulate.

”Nivelul de vaccinare în Ucraina este suboptimal. Anticipăm că mai multe persoane care tranzitează sau care se află o perioadă pe teritoriul Republici Moldova pot fi purtătorii acestui virus.”, a spus Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.